EL uživo: Kraj drame, Partizan izgubio

Izvor: RTS, 14.Dec.2012, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL uživo: Kraj drame, Partizan izgubio

Bamberg - Partizan 92:90. Partizan je ostao bez prolaska u top 16 fazu. Srpski šampion je u novoj drami izgubio posle produžetka od Bamberga sa 92:90. Prethodno je Bešiktaš na svom parketu savladao Lijetuvos Ritas i otvorio "crno-belima" vrata naredne faze, ali u top 16 Evrolige na kraju se plasirao Bamberg.

23.07 - Bamberg - Partizan 92:90 (kraj). >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U novoj utakmici za infarkt Partizan je ponovo ostao kratkih rukava. Nemački tim je posle produžetka savladao "crno-bele". Srpski šampion igrao hrabro, ali je propustio nekoliko šansi da odnese prevagu u svoju korist. U pojedinim momentima kriterijum suđenja nije išao na ruku beogradskom klubu, ali na kraju stvar je jasna, Bamberg odlazi u narednu fazu, Partizan završava takmičenje u Evropi.

22.45 - Bamberg - Partizan 80:80. Novi triler u režiji Partizana. U poslednja dva minuta viđeno je više uzbuđenja nego na celom meču. Prvo je Gordon autokošom doneo dva poena prednosti Bambergu 14 sekundi pred kraj. Četiri sekunde pred kraj na liniju slobodnih bacanja stao je Milosavljević koji je promašio oba bacanja, ali tu je ponovo uleteo Gordon, uhvatio loptu i zakucao za izjednačenje. Drama se nastavlja.

22.30 - Bamberg - PArtizan  75:74.Paritizan blizu preokreta i plasmana u top 16 fazu.

22.27 - Bešiktaš - Lijetuvos Ritas 66:65. Bešiktaš je odradio svoj deo posla i trijumfovao nad Lijetuvos Ritasom. Sada je sve na Partizanu da trijumfuje i plasira se u top 16 Evrolige.

22.22 - Bamberg - Partizan 73:64. Propustio je Partizan nekoliko prilika da se ponovo više približi Bambergu. Nemački tim trojkom vratio važnu prednost pred kraj.

22.14 - Bamberg - Partizan 68:62 (treća četvrtina). Iako nije briljirao, Partizan je uspeo da prepolovi zaostatak sa poluvremena i sada zaostaje samo šest poena.

22.12 - Bešiktaš - Lijetuvos Ritas 55:55. Turski tim konačno izjednačio u poslednjoj četvrtini. Još šest minuta ostalo je do kraja tog meča.

22.11 - Bamberg - Partizan 63:59. Partizan je uspeo da se primakne na samo četiri poena zaostatka, ali je sudija, iz samo njemu znanih razloga, svirao tehničku grešku Lučiću.

22.04 - Bešiktaš - Lijetuvos Ritas 51:54 (kraj treće četvrtine).

22.03 - Bamberg - Partizan 59:53."Crno-beli" i pored nekoliko odbranjenih napada nisu uspeli da se osetnije primaknu nemačkom timu.

22.00 - Partizan se i dalje muči sa Bambergom, ali dobre vesti stižu iz Istanbula gde Bešiktaš polako stiže vođstvo Lijetuvos Ritasa. U finišu treće četvrtine Bešiktaš na svom parketu gubi sa 51:53.

21.54 -  Bamberg - Partizan 52:44. Nemački tim i dalje održava prednost. Ipak, njihov najbolji igrač, Nagbar, dobio je četvrtu ličnu grešku. U Istanbulu Lijetuvos Ritas i dalje kontrološe utakmicu i održava prednos.

21.35 -  Bamberg - Partizan 47:35 (poluvreme). Na poluvreme Partizan je otišao sa 12 poena zaostatka. "Crno-beli" su u jednom trenutku gubili i 16 poena, ali na momente uspeli su da se primaknu i na minus pet. Ostaje još poluvreme nade da se Vujoševićevi izabranici trgnu i preokrenu meč.

21.28 - Bešiktaš - Lijetuvos Ritas 33:39 (poluvreme). Litvanski tim od početka meča ima prednost nad Bešiktašo. Ovaj rezultat ostavlja bez šansi Partizan za top 16 fazu.

21.24 -  Bamberg - Partizan 37:27. Kratko je trajao nalet Partizana. Nemački tim na Partizanovu seriju uzvratio sa pet uzastopnih koševa i vratio prednost na plu deset.

21.22 - Bamberg - Partizan 32:27. Partizan taman nastavio seriju, smanjio zaostatak na pet poena, ali Leu Vestermanu svirana nesportska lična greška.

21.17 - Bamberg - Partizab 32:21. Partizan je loše nastavio i u drugoj četvrtini i u jednom trenutku je gubio i 16 poena razlike. Sa mini serijom od 5:0 uspeli su "crno-beli" da malo smanje zaostatak. Loše vesti i iz Istanbula gde Lijetuvos vodi protiv Bešiktaša sa 31:23.

21.08 -Bamberg - Partizan 25:13 (prva četvrtina). Partizan se nije proslavio u prvoj četvrtini proiv Bamberga. "Crno-beli" igraju u grču, dali samo 13 poena a protivniku dopustili 25 poena. Očekuje se odgovor u nastavku.

21.06 - Bešiktaš - Lijetuvos Ritas 15:19 (prva četvrtina). Litvanski tim sjajno je počeo meč u Turskoj i u jednom trenutku prve četvrtine imao je prednost od osam poena. 

20.58 - Bamberg - Partizan 16:7. Partizan je loše počeo meč protiv Bamberga i u finišu prve četvrtine ima zaostatak od devet poena. Bešiktaš u Istanbulu za sada gubi od Lijetuvos Ritasa sa 6:10.

20.52 - Bamberg - Partizan 10:5. Bešiktaš - Lijetuvos Ritas 2:10.

20.45 - Počeo je meč između Bamberga i Partizana. U isto vreme počela utakmica između Bešiktaša i Lijetuvos Ritasa.

20.40 - Košarkaši Bamberga i Partizana se zagrevaju, sve je spremno za početak meča.

20.00 - Počeli mečevi: Makabi - Alba, Sijena - Prokom, Unikaha - Šalon.

19.50 - Završena dva meča Evrolige. Fenerbahče - Kantu 77:69, Himki - Panatinaikos 78:77

18.00 - Počeli mečevi Evrolige: Fenerbahče - Kantu i Himki - Panatinaikos. 

Navijači Partizana će samo večeras, osim Partizana navijati i za Bešiktaš. Put košarkaša Partizana u top 16 Evrolige srpskog šampiona vodi preko Nemačke i Turske. „Crno-beli" će morati da trijumfuju na gostovanju protiv Bamberga, dok će mu za prolaz dalje biti potrebna pobeda Bešiktaša nad Lijetuvos Ritasom.

Izabranike Duška Vujoševića večeras će ipak interesovati da odrade svoj deo posla protiv veoma nezgodnog protivnika. Najveći kiks Partizan je u Evropi napravio upravo protiv Bamberga kada je na svom parketu poražen od nemačkog tima.

Večeras je došlo vreme za naplatu. Imajući u vidu kako je Partizan ove sezone igrao sa „drim timovima" Barselone i CSKA, u meč protiv Bamberga ne bi trebalo da uđu sa bilo kakvom tremom, imajući u vidu da su „crno-beli" kvalitetniji tim.

Iako sve karte nisu u rukama Partizana „crno-beli" će pokušati da odrade svoj deo posla, a u Istanbulu neka bude kako bude.

Meč počinje u 20.45, promene rezultata pratite na Internet portalu Radio-televizije Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Falilo je samo malo sreće

Izvor: RTS, 14.Dec.2012

Još jedan triler i još jedan poraz Partizana u Evroligi, i to najbolniji ove sezone. Posle novog duela za infarkt, ekipa Bamberga na svom parketu savladala „crno-bele" posle produžetka sa 92:90. Na kraju Milosavljević imao tri slobodna bacanja za izjednačenje, ali promašio već prvo. U top 16...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.