EL: Zvezda nije srušila kralja, strašan rafal Reala u drugom poluvremenu (FOTO+VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 02.Jan.2015, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Zvezda nije srušila "kralja", strašan "rafal" Reala u drugom poluvremenu (FOTO+VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su na startu TOP 16 faze Evrolige. Crveno-beli su u fantastičnom ambijentu, pred 18.920 navijača izgubili od madridskog Reala sa 79:72 (15:12, 19:19, 24:14, 27:21), u prvom kolu grupe E.

Učenici Pabla Lasa do trijumfa su stigli zahvaljujući fantastičnom šutu u drugom poluvremenu, kada su, početkom treće četvrtine, serijom trojki stekli prednost od čak 18 poena razlike. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Toliku prednost i daleko jači timovi od zvezde teško da bi mogli da stignu protiv vicešampiona Evrope.

Iako se tokom sezone događalo da Zvezda u trećoj deonici "melje" rivale, takav scenario se nije desio već je bilo obrnuto - taj period igre bio je koban po crveno-bele. Madriđani jakom odbranom nisu dozovlili otvorene šuteve, dok oni koje su imali Beograđani nisu pogodili. Potpuno odsečen bio je i plejmejker Markus Vilijams, koji je ubacio samo tri poena, sva tri sa penala!

Crveno-beli su nakon ogromnog zaostatka do kraja meča uspeli da prednost Španaca spuste na podnošljivu razliku, ali ne i da načine preokret.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Luka Mitrović i Maik Cirbes sa po 13 poena, deset je ubacio Nikola Kalinić uz sedam asistencija, devet Boban Marjanović uz sedam skokova, a Branko Lazić osam. Kod Reala najbolji je bio Rudi Fernades sa 15 poena (3/6 za tri) i šest skokova, a pratili su ga Felipe Rejes sa 13 i Serhio Rodriges sa 12 (2/3 za tri), uz sedam asistencija.

Crvena zvezda narednu utakmicu igra 8. januara u Tel Avivu protiv domaćeg Makabija.

Prvi napad u meču imao je Real, da bi prve poene za goste postigao Gustavo Ajon. Zvezdin kapiten Luka Mitrović je na startu postigao prvu trojku za crveno-bele. Usledila je rezultatska klackalica, a Rejes je trojkom doneo 9:5 za Madriđane. Marjanović je ubrzo spustio zaostatak na koš razlike (9:7), da bi Real nakon poena Rudija Fernadeza otišao na “plus šest” - 13:7, četiri minuta pre isteka prvog perioda. Mitrović i Marjanović smanjili su zaostatak pred poslednji minut. Centar Zvezde je sedmim poenom doneo samo poen zaostatka, a do kraja Burusis je doneo vođsto Špancima od 15:12.

Na startu drugog perioda Rivers je vratio “plus pet”, a nakon trojke Noćionija, gosti iz Madrida su stekli “plus osam” - 20:12, posle čega je Radonjić zatražio tajm-aut. Čarls Dženkins je uradio ono što je trebalo Zvezdi - trojkom smanjio na 20:15. Serijom Zvezde, tačnije Dženkinsa od 7:0, Beograđani su smanjili na poen zaostatka i “Arena” je naravno proključala – 20:19.

Zakucavanjem Cirbesa nakon sjajne asitencije Jovića, Zvezda je povela sa 21:20, a seriju domaćina prekinuo je Markus Sloter, a Kejsi Rivers je trojkom doneo 25:21. Novom trojkom Rudija Fernadesa Real je nastavio seriju (28:21) za novih “plus sedam”. Nakon tajm-auta Radonjića, Luka Mitrović prekida seriju Madriđana, a zatim devetim poenom “topi” prednost gostiju (28:25).

Nikola Kalinić je na startu poslednjeg minuta ubacio svoje prve poene u meču i vratio rezultatsku neizvesnost zakucavanjem (30:29). Rudi Fernadez i Felipe Rejes doneli su novu prednost Realu pred odlazak na predah – 34:31.

Felipe Rejes i Jonas Mačiulis povećali su prednost Reala na startu drugog poluvremena – 38:31, da bi zatim usledila sjajna serija Zvezde 9:0. Počelo je Lazićevom trojkom, ujedno prvim njegovim poenima iz igre, a zatim je Luka Mitrović dodao četiri, a Kalinić zakucavanjem natereo Pabla Lasa da zatraži tajm-aut – 40:38, sredinom treće četvrtine.

Usledio je rezultatski egal, a zatim je nešto manje od tri minuta pre kraja ovog perioda Serhio Ljulj trojkom doneo 47:43 za Real, kada je počela strašna serija Španaca. Rudi Fernades je novom, njegovom drugom trojkom, povisio na “plus sedam” (50:43), a onda je sa istog mesta desno iskosa, novom trojkom doneo Madriđanima deset poena razlike. Serhio Rodriges je još jednom, četvrtom trojkom Reala u nizu nastavio “rafal” gostiju za 56:43 i nastavio maestralnu seriju 16:1!

Seriju Reala prekinuo je Kalinić sa penala, a Andres Noćioni je vratio “plus 13” za goste na kraju trećeg perida – 58:45.

Na startu poslednjih deset minuta Cirbes je smanjio zaostatak, ali je Serhio Rodriges ubacio dva, a onda i novu trojku i doneo “plus 16” za Real – 63:47. Prednost je uvećao Andres Noćioni, da bi seriju poena prekinuo Stefan Jović trojkom – 65:50. U poslednjih pet minuta nakon sjajnog brutalnog zakucavanja Cirbesa, a zatim novih njegovih poena ušla sa zaostatkom od 12 poena (69:57).

Kalinić je tri minuta pre kraja smanjio na 75:63, a Noćioni je zakucavanjem uzvratio. Usledile su dve vezane trojke za nadu Zvezde. Prvo je Jaka Blažič pogodio nešto manje od dva minuta, a zatim i Branko Lazić za 77:69, pa je Laso zatražio tajm-aut.

U poslednji minut Zvezda je ušla sa zaostatkom od osam poena – 77:69, da bi Jaka Blažič drugom trojkom smanjio na “minus pet” - 77:72. Jović je odmah napravio faul, ali je Serhio Rodrigez bio precizan sa penala, za konačnih 79:72.

Evroliga, TOP 16 faza 1. kolo

Grupa E:

Utorak:

Galatasaraj - Žalgiris 78:69

Panatinaikos - Makabi 83:76

Petak:

Crvena zvezda - Real 72:79

Alba - Barselona 80:70

Grupa F:

Petak:

Fenerbahče - CSKA 81:84

Laboral Kuća - Efes 67:72

Armani - Nižnji Novgorod 59:79

Unikaha - Olimpijakos 61:69

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.