EL - Neverovatan preokret Olimpije Milano, Darušafaka prokockala više od 20 poena prednosti!

Izvor: Sportske.net, 03.Feb.2017, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Neverovatan preokret Olimpije Milano, Darušafaka prokockala više od 20 poena prednosti!

Izabranici Dejvida Blata gostovali su u "Mediolanum forumu" u Milanu u okviru 21. kola Evrolige.

Prosto nestvaran trijumf upisali su izabranici Jasmina Repeše u svojoj dvorani.

Na kraju su uspeli da dođu do neverovatnog preokreta i trijumfa, nakon poslednjeg zvuka sirene bilo je 89-87 za italijanskog šampiona.

Dočekali su ekipu Darašufake, koja nije u najboljoj formi, a tokom treće deonice su Repešini "manekeni" gubili sa preko 20 poena razlike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Ipak, preko neverovatnog Paskoloa i iskusnog Krunoslava Simona su polako topili tu veliku prednost Blatovih izabranika, da bi nakon dva realizovana bacanja Paskoloa na samo minut i po do kraja došli i do prvog vođstva još sa početka utakmice.

Darušafaka nije imala rešenja u napadu, niko nije imao hrabrosti da preuzme odgovornost, tresle su se ruke i vrsnom šuteru kakav je Dairis Bertans, a u penal završnici su skoncentrisaniji bili košarkaši domaćeg sastava.

Najpre je Simon bio polovičan, doneo je dva poena prednosti svom timu na 16 sekundi do kraja. Vonamjeker je potom dobio dva bacanja na oko pet sekundi do kraja ali je i on bio polovičan, da bi na drugoj strani nakon toga Hikman pogodio dva penala i odveo Olimpiju na plus tri.

Odmah je bivši košarkaš Fenera zaustavio Vonamejkera i poslao ga liniju penala na svega tri i po sekunde do kraja, bivši plej Bamberga je pogodio prvo ali je potom promašio drugo bacanje i sve je bilo gotovo.

Junaci Olimpije bili su fantatični Davide Paskolo sa 15 i Kruno Simon sa 17 poena, Italijan je sve svoje poene dao u drugom poluvremenu, dok je Simon dao čak 15 od svojih 17 poena u poslednjih 10ak minuta  meča.

Pratili su ih Mačvan i Senders sa po 10 poena, dok je srpski reprezentativac Miroslav Raduljica, koji se pojavio sa novim imidžom, upisao svega pola koša za nešto manje od sedam minuta na parketu.

U poraženom sastavu sjajna rola Breda Vonamejkera, upisao je 20 poena, šest asistencija i četiri skoka, ali je na kraju bio i tragičar kako je promašio dva slobodna bacanja u ključnim trenucima.

Pratili su ga Dairis Bertans sa 18 poena, kao i sjajni Toni Žižić sa 17 poena i osam skokova. Dvocifren je bio i Adrijan Moerman sa 12 poena ali i sedam skokova.



Ovo je odličan rezultat i za Crvenu zvezdu mts, koja sutra od 20 sati i 45 minuta u dvorani "Aleksandara Nikolić" dočekuje ekipu Anadolu Efesa. Ukoliko izabranici Dejana Radonjića slave, imaće tri pobede više od Darušafake, koja je na poslednjem mestu koje vodi u doigravanje.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.