EL: Nesrećan poraz Partizana od PAO

Izvor: B92, 20.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Nesrećan poraz Partizana od PAO



Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Partizan sa 94:93 (27:27, 19:21, 18:18, 29:28) u utakmici 11. kola Evrolige i tako naneli crno-belima deveti poraz u ovogodišnjem takmičenju. Iako su pred skoro 6 hiljada gledalaca odigrali verovatno najbolju utakmicu ove sezone, crno-beli su ostali bez bodova u dramatičnoj penal završnici u kojoj je posle promašaja Stefanovića sa linije slobodnih bacanja, Perović bio nespretan (možda i fauliran), a Šuput neprecizan za dva poena. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Najefikasniji igrač na meču bio je Uroš Tripković sa 24 poena, Dejan Milojević ubacio je samo poen manje. Za novi trijumf ekipe Željka Obradovića najzaslužniji je bio tandem Laković-Batist koji je "zajednički" ubacio 43 poena i pogadjao u najvažnijim trenucima utakmice. Za "crno-bele" debitovao je novi plej Aleksandar Smiljanić, a meč je završio sa 4 poena.

Trener Partizana Duško Vujošević bio je zadovoljan posle meča i pored poraza: ''Zahvaljujem se publici koja je došla u velikom broju na ovu utakmicu. Panatinaikos je sigurno jedna od najboljih ekipa u Evropi i igra u sastavu koji je selektiran tri godine. Zadovoljan sam zalaganjem i borbenošću moje ekipe, i vidan je napredak koji smo ostvarili u odnosu na prvi duel u Atini. Nalazili smo rešenja za neke složene situacije na terenu, a to nije lako protiv ekipe kao što je Panatinaikos. Na žalost, na kraju je odlučila sreća i ne bi bilo nezasluženo i da smo mi slavili. Čestitam protivniku na pobedi i mislim da je publika uživala. Konstantan je napredak igrača i raduje me da se mukotrpan rad polako pretvara u kvalitet na terenu. Objektivno, jedini kiks koji smo napravili ove godine u Evroligi je poraz na startu od Orteza.''

Trener Pantinaikosa Željko Obradović zahvalio se domaćim navijačima na prijemu: ''Čestitam Partizanu na odličnoj utakmici i da je on pobedio ne bi bilo nezasluženo. Mislim da je utakmica bila izuzetno kvalitetna u svakom smislu. Pobednika su odlučila dva promašena slobodna bacanja na kraju. Zahvaljujem se navijačima na dočeku koji su mi priredili."

Pao, CSKA, Unikaha i Real Madrid već su izborili mesto u 16 najboljih iz grupe C. Za sedam dana Partizan igra u Turskoj protiv Ulkera.

Partizan: Tripković 24, Bogdanović 17, Perović 10, Šuput, Stefanović 6, Borovnjak, Veličković 2, Milojević 23, Peković 4, Dragićević, Smiljanić 4, Božić 3.

Panatinaikos: Kalaitsis, Papanikolau 5, Laković 23, Batist 20, Hadživretas 10, Spanulis 14, Tsarcaris 7, Diamantidis 3, Šćepanović 9, Šakota 3.

U ostalim utakmicama 11.kola koje su odigrane u četvrtak uveče nije bilo velikih iznenadjenja, a pobede su gosti zabeležili samo u grupi C. Pored Panatinaikosa, slavila je i Unikaha u Sijeni protiv Montepaskija prilično lako sa 92:80.

U grupama A i B prema očekivanju trijumfovali su Barselona, Beneton,Makabi...a možda jedino iznenadjenje predstavlja prilično laka pobeda Olimpije u Ljubljani nad Strazburom 82:68.

U derbiju kola branilac titule Makabi je tek u drugom delu i prilično teško savladao EFES Pilsen u "Nokija Areni" sa 88:81.

Evo i kompletnih rezultata 11.kola:

Grupa A

sreda

Bamberg - Klimamio 67:76

AEK - TAU Keramika 60:87

četvrtak

Olimpija - Strazbur 82:68 (Raniko 16 - Grir 18)

Beneton - Zalgiris 82:76 (Šiškauskas 21 - Frimen 24)

Grupa B

sreda

Olimpijakos - Lijetuvos Ritas 65:63

Armani Dzins - Cibona 84:64

četvrtak

Makabi - Efes Pilsen 88:81 (Baston 25 - Domerkant 18)

Barselona - Prokom Trefl 99:80 (Navaro 26 - Vojčik 20)

Grupa C

sreda

CSKA Moskva - Ortez 97:74

Ulker - Real Madrid 75:79

četvrtak

Partizan - Panatinaikos 93:94 (Tripković 24 - Lakovič 23)

Montepaski - Unikaha 80:92 (Pećile 24 - Santiago 20)

Plasman u drugu fazu posle 11. kola obezbedio je i Makabi koji je osigurao prvo mesto u grupi B.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.