EL: Jagodnik MVP za oktobar

Izvor: B92, 01.Nov.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Jagodnik MVP za oktobar

Evroliga je objavila da je MVP-ja za mesec oktobar, izabran centar Olimpije Goran Jagodnik.

'Zmajčeki' su odlično počeli takmičenje u Evroligi pošto su, prvi put posle sedam godina, ostvarili dve startne pobede.

Prošlogodišnji igrač Hemofarma, Goran Jagodnik, je u prva dva meča u proseku postizao 20 poena, uz indeks korisnosti od 18,5. Slovenački košarkaš je sa 36 godina takođe postao i najstariji MVP meseca, otkako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evroliga dodeljuje to priznanje.

Jagodnik je tokom oktobra šutirao za dva poena 63,6%, za tri 45,5%, a sa linije slobodnih bacanja 84,6%. Centar Olimpije je bio najzaslužniji za trijumfe nad Efes Pilsenom pred 9.000 gledalaca, posle produžetaka, dok je u pobedi nad Armani Džinsom, ostigao 12 poena u poslednjih 11 minuta susreta.

Jagodnik je sa prosečnim indeksom od 18,5 tek 12. igrač (prvi je Oleksij Pečerov iz Armani Džinsa sa prosekom 23,00), ali Evroliga pri izboru MVP-ja ne uzima u obzir samo ogoljenu statistiku.

Jagodnik će priznanje dobiti na predstojećem susretu sa Panatinaikosom u Ljubljani.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.