Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Fener u Rusiji obezbijedio plasman u Top 8

Košarkaši Fenerbahčea prvi su tim koji je obezbijedio plasman među najboljih osam klubova u Evropi.

Izabranici Željka Obradovića savladali su na gostovanju Lokomotivu sa 55:52, i na taj način gotovo izvjesno obezbijedili prvo mjesto u grupi pred početak doigravanja.

Istanbulski klub većim dijelom meča bio je u rezultatskoj prednosti, koja je u nekoliko navrata dolazila na prag dvocifrenog vođstva. Ipak, domaći košarkaši nisu dozvoljavali rivalu da se osjetnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << odlijepi, da bi sredinom posljednjeg kvartala došli i do vođstva, koje se do kraja susreta prebacivalo sa jedne na drugu ekipu.

Kada je Dilejni trojkom donio Lokomotivi dva poena viška pred ulazak u posljednji minut četvrtog kvartala činilo se da su domaći znatno bliži trijumfu, ali je već u sljedećem napadu Bogdanović uzvratio košem sa iste udaljenosti, za minimalnu prednost gostiju, koje je Dikson trojkom i definitivno odveo u Top 8 elitnog takmičenja.

Iako su domaći košarkaši u posljednjih desetak sekundi čak tri puta pokušali da trojkom obezbijede produžetak, šutevi Dilejnija i Singultona završili su na obruču, za veoma važan trijumf istanbulskog velikana u čijim je redovima ponovo sjajnu partiju pružio Bogdanović sa 17.

(NN/novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.