EL: Čudesni Larkin demolirao Barsu, Efes čuva četvrto mesto!

Izvor: Sportske.net, 08.Mar.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Čudesni Larkin demolirao Barsu, Efes čuva četvrto mesto!

Pešićevi puleni nemoćni pred najnižim čovekom na terenu.

Dočekao je Efes pred svojim navijačima lidera španske ACB lige, slavili su puleni Ergina Atamana sa ubedljivih 92:70, ponajviše zahvaljujući Šejnu Larkinu.

Od starta je bilo jasno da se Barsa neće dobro provesti u Istanbulu, Efes je bio bolji, dobili su prvi kvartal sa 24:12.

U drugom kvartalu se nije mnogo promenilo, pa je domaćin nakon 20 minuta imao 11 poena prednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Videlo se već u prvom poluvremenu da će ovo biti veče Šejna Larkina, koji je u jednom trenutku imao seriju od 15 poena za osam minuta.

Efes je bez većih problema održavao dvocifrenu razliku i u trećem kvartalu, ali je Barsa ostajala ispod 15 poena minusa, koliko im je bilo potrebno da zadrže prednost u međusobnom susretu.

Ipak, ponovo je Larkin stupio na scenu, nastavio je da teroriše koš Katalonaca i Efes se ubrzo odlepio na 20 poena razlike.

Bilo je jasno da će "Pivari" slaviti, a ubrzo je postalo očigledno i da će Efes steći prednost u međusobnom susretu.

Tako je i bilo, ubedljiv trijumf Efesa, koji nakon 25 kola ima skor 16-9, imaju sada pobedu više od Barse i bolji skor u međusobnim susretima, sva je prilika da će imati prednost domaćeg terena u duelu upravo sa Kataloncima u plej-ofu.

Neverovatni Larkin je meč završio sa čak 37 poena, šutirao je 12/14 iz igre, 6/7 za tri, 7/7 sa linije za slobodna bacanja, a upisao je i pet skokova i dve asistencije, sve to za indeks 44, pa je utisak da smo u Istanbulu dobili najkorisnijeg igrača 25. kola.

Nije bio ni usamljen, Moerman je upisao 22 poena i 11 skokova (indeks 30), vrlo dobar i Micić sa 14 poena i četiri asistencije, dok je 10 poena dodao Kruno Simon.

Od Pešićevih pulena istakli su se Hanga sa 14 i Ante Tomić sa 13 poena (7sk).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dabl-dabl Milutinova, odlični Micić

Izvor: RTS, 08.Mar.2019

Nikola Milutinov postigao je 15 poena i upisao 12 skokova u pobedi Olimpijakosa nad ekipom Budućnosti u Podgorici od 89:76 Vasilije Micić postigao je 14 poena u pobedi Efesa nad Barselonom od 92:70 u okviru 25. kola Evrolige. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.