EL - Barsa slomila Zenit u poslednjem kvartalu, Kjurik presudio bivšem timu, Himki se mučio, ali ipak savladao Baske

Izvor: Sportske.net, 11.Okt.2019, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Barsa slomila Zenit u poslednjem kvartalu, Kjurik presudio bivšem timu, Himki se mučio, ali ipak savladao Baske

Barselona i Himki maksimalni nakon drugog kola Evrolige.

Košarkaši Barselone ubedljivo su slavili u Sankt Petersburgu, iako su dve strane sve do poslednjeg kvartala bile potpuno izjednačenje, na kraju 63:87.

Odlično je parirao Zenit ekipi Svetislava Pešića punih 30 minuta, ali im je ponestalo snage u poslednjem kvartalu, u kojem su postigli samo sedam poena, rivalu dozvolili čak 28.

Slomili su Katalonci otpor ruskog sastava praktično u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pet minuta, te su na kraju upisali i ubedljiv trijumf.

Zablistao je bivši igrač Zenita Kajl Kjurik sa 24 poena (4/4 za tri), ponovo je odličan bio Nikola Mirotić sa 17 poena i 10 skokova, a dvojac su pratili Klaver sa 12 i Brendon Dejvis sa 10 poena (6as, 4sk).

U poraženom sastavu je dvocifren bio samo Jevgenji Voronov sa 10 poena, po devet su dodali Kolton Ajverson (8sk, 5as), Vil Tomas i Tim Abromaitis.

Himki je slavio kod kuće protiv Baskonije, gledali smo interesantan meč, ali je ruski sastav bio bolji, te je upisao drugi trijumf u EL ove sezone, na kraju je bilo 79:76.

Dobili su prvi kvartal sa 10 razlike, blistao je Janis Tima sa 12 poena.

U nastavku bolja igra gostiju, koji do poluvremena smanjuju deficit na četiri poena.

Himki dolazi do +7 u trećem periodu i do kraja uspešno zadržava prednost, iako se Baski nisu predavali do poslednje sekunde.

U pobedničkom sastavu se po pravilu istakao Aleksej Šved sa 21 poenom i osam asistencija, pratili su ga sjajni Janis Tima sa 18 poena, kao i Džeremi Evans sa 17 i šest skokova, dok je vrlo dobar bio i bivši centar Bajerna Devin Buker sa 14 poena.

U poraženom sastavu 18 poena i 10 skokova je upisao Tornike Šengelija, pratili su ga Pjerija Henri sa 16 poena i čak pet ukradenih lopti, dok je 10 poena ubacio Vildoza.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kad Barsa nagazi do daske, spasavaj se ko može - Zenit zaleđen na minus 24; Šved 50. put zaredom dvocifren...

Izvor: MozzartSport.com, 11.Okt.2019

Barselona je posle Istanbula osvojila i Sankt Peterburg! Premijera Zenita u Evroligi pred svojim navijačima nije bila baš najsjajnija, ako ćemo rezultatski. Sve do poslednje deonice ruski tim držao je utakmicu u egalu, posle 30 minuta bio u zaostatku samo tri poena, ali katastrofalan ulazak u završnih...

Nastavak na MozzartSport.com...

EL - Olimpijakos razbio Valensiju, Milutinov dominirao, pobeda Armanija protiv Žalgirisa

Izvor: Sportske.net, 11.Okt.2019

Bude se "crveno-beli" iz Pireja, Žalgiris u lošoj formi na startu sezone...Košarkaši Olimpijakosa ubedljivo su slavili na svom parketu protiv španske Valensije, rezultatom 89:63...Sve je bilo poprilično jasno već nakon prvog poluvremena, Oli dobija prvi kvartal sa 31:22, u drugom dozvoljava protivniku...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.