EKIPA ZA TITULU NIJE SLUČAJNOST

Izvor: Kurir, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKIPA ZA TITULU NIJE SLUČAJNOST

Napravili smo najbolji tim u Srbiji sa svega 1.200.000 evra, iako smo počeli sezonu sa svega sedam igrača u prvom timu

Kada se letos stvarao šampionski tim, sportski direktor Partizana Ivan Tomić imao je u planu da dobri rezultati budu ispraćeni atraktivnom, brzom i efikasnom igrom, zbog koje će dolaziti deset hiljada navijača na stadion u Humskoj. Na kraju prvog dela prvenstva tabela pokazuje da su crno-beli bili najbolji i najefikasniji tim Meridian Superlige, dobronamerni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pošteno priznaju da su bez premca najatraktivniji, pa mladom direktoru ostaje da kuje planove kako će sve što pruža ekipa Miroslava Đukića pratiti više gledalaca na tribinama.

- Garantujem samo jednu stvar - Partizan će nastaviti sa brzom igrom, što će pratiti mnogo golova i lepi potezi. Napravili smo kvalitetnu osnovu, a u zimskom prelaznom roku pokušaćemo da još pojačamo tim, tako da će nas na proleće gledati više navijača. Naš cilj je da prosečno bude 10.000, sve ispod toga neće nas zadovoljiti - kaže Ivan Tomić za Kurir.

 Šta nedostaje današnjoj ekipi Partizana?

- Videćemo šta će nam reći naš trener Miroslav Đukić. Radićemo kao i dosad u dogovoru s njim, ali sada mogu da tvrdim da će pojačanja biti igrači koji brzo trče i misle. Partizanova igra više nikada neće podsećati na rukomet, u kojem lopta kruži oko zone, nego će se bunkeri protivnika probijati po vertikali.

 Da li bi sportski direktor Ivan Tomić doveo fudbalera Ivana Tomića u Partizan?

- Ma, koji Tomić?! Nikad! Fudbal koji sam ja igrao mogao je da se igra tada, više ne može. Ne bi mi palo na pamet da nekog sebi sličnog dovedem u tim.

 Da li je letos bilo panike kada ste ostali sa samo sedam fudbalera u timu?

- Onakav rez, kakav smo mi napravili, teško bi podneli i mnogo jači klubovi od našeg. Sa svega 1.200.000 evra u kasi napravili smo maksimum. Đuka je stvorio igru, što je mnogo teže od pravljenja dobrih rezultata.



 Koliko su vaši dobri potezi u zimskom prelaznom roku plod slučajnosti?


- Nema govora da se nešto slučajno uradilo, ne postoji faktor sreće. Bio sam igrač doskora i na terenu sam mogao da shvatim kakav profil fudbalera treba da dovedemo da bismo u domaćem prvenstvu bili neprikosnoveni. Pokrenuli smo zatim naše veze i poznanstva, pa smo Moreiru doveli posle razgovora sa Ivicom Dragutinovićem, koji je bio njegov saigrač u Standardu. Žuku smo angažovali uz pomoć našeg prijatelja iz Brazila, kada je ovaj završavao pregovore sa italijanskom ekipom. Dijara je prošao probu, ali smo nakon nekoliko treninga znali da je on pravi napadač za nas. Sreća je jedino u tome što smo doveli karakterne igrače, koji nisu imali problema da se priviknu na našu sredinu. Novi igrači uvek donose neizvesnost, posebno Južnoamerikanci.

 Kada će Partizan praviti dugoročne planove?

- Kad napravimo tri ista transfera kakav očekujemo od Stevana Jovetića. Dok ne pronađemo stabilne izvore finansiranja, moraćemo da se oslanjamo na prodaju najboljih. Zbog toga je iluzorno da posle samo jedne sezone obećavamo navijačima plasman u Ligu šampiona.



 Koliko ste puta od porodice čuli da ste više odsutni nego kada ste bili igrač?


- Čujem takve komentare, ali imam sreće da je supruga i sama nekada bila sportista, pa razume moj posao i obaveze.[ antrfile ]

Nismo mi usputna stanica igračima



Kakav je plan kluba sa omladincima koji osvajaju sve međunarodne turnire?


- Naši mladi fudbaleri moraju da sanjaju dan kada će zaslužiti dres prvotimca Partizana. Pre toga treba da izgaraju za omladinski tim, pa da se raduju kad dobiju priliku da igraju za Teleoptik. Neće proći ako im savetodavci budu punili glave da im je Partizan usputna stanica do Real Madrida i Milana.

Đuka ostaje

 Zašto ste odlučili da Đukić potpisuje kratkoročne ugovore?

- Zato što trenera koji želi da ode iz kluba nikakav ugovor ne može da zaustavi. Mi smo prezadovoljni njegovim radom i ne želimo da bilo šta promenimo. Siguran sam da je Đukić zadovoljan kako sarađuje sa upravom i da će ostati da vodi tim.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.