EK: Valensija na -1 pred revanš

Izvor: B92, 17.Mar.2015, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Valensija na -1 pred revanš

Košarkaši Himkija pobedili su Valensiju sa 76:75 na gostovanju u prvoj utakmici četvrtfinala Evrokupa.

Ruski klub je tokom većeg dela susreta imao dvocifrenu prednost, ali je Valensija uspela da se vrati u igru u poslednjem periodu i smanji zaostatak.

Valensiju je na minus jedan pred revanš, koji se igra sledeće srede, primakao srpski košarkaš Vladimir Lučić, koji je bio siguran sa slobodnih bacanja u poslednjim trenucima utakmice-

Lučić je utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završio sa devet poena, dva skoka i po jednom ukradenom loptom i asistencijom, dok drugi srpski košarkaš u redovima Valensije Nemanja Nedović nije igrao.

Himki je do trijumfa predvodio Tajris Rajs sa 27 poena, dok su Peteri Koponen i Pol Dejvis dodali po 12 poena.

U redovima španskog kluba, Sem Van Rosum je imao 15 poena, doj je dvocifreni učinak zabeležio još samo Luk Harangodi sa 12 poena. Crnogorski košarkaš Bojan Dubljević upisao je sedam poena i tri skoka.

Ostale utakmice četvrtfinala Evrokupa igraju se u sredu, a sastaju se Uniks i Lokomotiva, Pariz Levaloa i Banvit, odnosno Gran Kanarija i Pinar Karšijaka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EK: Himki bolji od branioca trofeja

Izvor: Sportal.rs, 17.Mar.2015

Branilac trofeja u Evrokupu, Valensija poražena je u prvoj utakmici četvrtfinala. Od španskog tima, na domaćem terenu bolji je bio Himki sa 76:75 (17:20, 24:15, 24:17, 11:23). Revanš je zakazan za narednu sredu, 25. mart...Uskoro opširnije.. .. Evrokup, četvrtfinale:..Utorak: ..Valensija - Himki...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.