EK - Budućnost ruši redom, nakon Zvezde pala i Cedevita

Izvor: Sportske.net, 10.Jan.2018, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Budućnost ruši redom, nakon Zvezde pala i Cedevita

Sjajnu formu demonstriraju izabranici Aleksandra Džikića u regionalnoj ABA ligi i Evrokupu. Nakon pobede nad Crvenom zvezdom mt:s večeras slavili u Zagrebu protiv Cedevite.

Aktuelni lider regionalnog šampionata uspeo je da u samo tri dana savlada najveće takmace za titulu u ABA ligi.

Budućnost je nakon pobede u derbiju 15. kola ABA lige nad Crvenom zvezdom mt:s večeras savladala Cedevitu u Zagrebu u okviru 2. kola Top 16 faze Evrokupa rezultatom 78:75 (14:22, 20:21, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 29:13, 15:19).

Učesnici regionalne ABA lige odigrali su u "Domu Sportova" vrlo interesantnu utakmicu u kojoj su gosti uspeli da stignu do trijumfa iako su gubili tokom većeg dela meča.

Cedevita je u dobrom delu prvog poluvremena imala dvocifrenu prednost, a na startu trećeg kvartala domaći su vodili 45:34.

Tek u završnici treće četvrtine Budućnost uspeva da prvi put na utakmici dođe do vođstva, ali od tog momenta šampion Crne Gore nije ispustio prednost.

Poslednju priliku da se domogne produžetka Cedevita je propustila na četiri sekunde pre kraja kada se Džanan Musa zatrčao ka reketu i pokušao da vrati loptu nekome ko bi uputio šut za tri poena ali je pas bio neprecizan i lopta završila u autu.

Goste iz Podgorice do pobede su vodili Nemanja Gordić (18 pts, 4 sk, 4 as), Sead Šehović (16 pts, 8 sk) i Kajl Gibson (16 pts, 3 sk, 5 as), a na drugoj strani dominirao je Džanan Musa sa 14 poena i 6 skokova. Po 13 poena za ekipu Cedevite postigli su Andrija Stipanović i Demetris Nikols.

Cedevita posle dve odigrane utakmice u Top 16 fazi Evrokupa ima skor 0-2, a Budućnost po jedan trijumf i poraz.

Već u nedelju zagrebački sastav očekuje gostovanje u Beogradu ekipi Crvene zvezde mt:s u okviru derbi susreta 16. kola ABA lige.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.