Izvor: Piplmetar.rs, 03.Dec.2023, 13:31

EK

Večeras je kompletirano deveto kolo Evrokupa, a podgorička Budućnost je pretrpela težak poraz na gostovanju jedinoj neporaženoj ekipi i braniocu trofeja, španskoj Gran Kanariji.
Domaći su slavili sa 97:70 i sada na prvom mestu Grupe B imaju skor 9-0, a Budućnost deli sedmo i osmo mesto sa Arisom, sa po tri pobede i šest poraza.
Tim trenera Andreja Žakelja je dobro parirao favorizovanom rivalu tokom prvog poluvremena, Gran Kanarija je imala samo pet poena prednosti posle prvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << 20 minuta, ali u nastavku je viđena totalna dominacija španskog tima što konačan rezultat najbolje ilustruje.
Austrijanac Landesberg je bio najefikasniji u ekipi Gran Kanarije sa 18 poena, a Elbisi ga je pratio sa 11 poena.
Ekipu Budućnosti predvodio je Džons sa 22 poena, ali u ostatku ekipe nije imao prave saradnike.
Poraz je u ovom kolu pretrpela i ekipa Bešiktaša koju sa klupe vodi srpski trener Dušan Alimpijević. Bešiktaš je u devetom kolu Grupe A gostovao u beogradskom “Pioniru“ gde je poražen od Hapoela iz Tel Aviva sa 81:75, što je Alimpijevićevom timu treći poraz, a izraelski tim je upisao šestu pobedu.
Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Braun sa 19 poena i 7 asistencija, a u Bešiktašu Derik Nidam sa 16 poena i 9 asistencija.
U istoj grupi Huventud je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza. Španski velikan je večeras u Badaloni, posle preokreta u drugom poluvremenu savladao ekipu Prometeja sa 79:76, što mu je četvrta pobeda, a Prometeju je ovo peti poraz.
Endrjus sa 15 i Ribas sa 14 poena bili su najbolji u ekipi Huventuda, a Čeh Balvin je sa po 12 poena i skokova bio najbolji u gostujućem timu.
U Grupi B, ekipa francuskog Burga je nastavila seriju pobeda i to na gostovanju nemačkom šampionu Ulmu. Uz sjajnu partiju Salaša (19 poena i 10 skokova) Burg je slavio sa 89:84, što mu je sedma pobeda, a Ulm je ostao na šest. Kod domaćih je najefikasniji bio Austrijanac Klepiš sa 20 poena.
Italijanski Trento je na svom terenu bio bolji od

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.