Džudista Nemanja Majdov prvak sveta!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudista Nemanja Majdov prvak sveta!

Srpski džudista Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na šampionatu sveta u Budimpešti, a u finalu je bio uspešniji od Mihaela Žganka iz Slovenije.

Finalni duel završen je rezultatom 0:0, pa je usledila borba za "zlatni poen". U ravnopravnom duelu ni Majdov ni Žgank nisu uspevali da poentiraju, da bi na kraju pobeda pripala reprezentativcu Srbije zbog toga što je slovenački takmičar dobio drugi žuti karton, što podrazumeva diskvalifikaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Srbija je danas imala veliku priliku da ostvari i mnogo veći uspeh, jer je u polufinalu bio i naš drugi predstavnik u ovoj kategoriji, aktuelni prvak Evrope Aleksandar Kukolj.

On je, međutim, u polufinalu izgubio upravo od Žganka, a potom protiv Ušangija Margijanija iz Gruzije nije uspeo da dobije ni meč za treće mesto i bronzanu medalju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Džudista Nemanja Majdov prvak sveta

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2017, 08:11

Džudista Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na šampionatu sveta u Budimpešti, a u finalu je bio uspešniji od Mihaela Žganka iz Slovenije...Finalni duel završen je rezultatom 0:0, pa je usledila borba za "zlatni poen"...U ravnopravnom duelu ni Majdov ni Žgank...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.