Džošua: Rame uz rame sa Alijem i Tajsonom ako...

Izvor: B92, 14.Nov.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džošua: Rame uz rame sa Alijem i Tajsonom ako...

Britanski bokser Entoni Džošua kaže da bi mogao da dostigne visine legendi boksa Majka Tajsona i Muhameda Alija uz jedan uslov.

Džošua smatra da za to mora da pobedi Deonteja Vajldera i Džozefa Parkera.

Britanac bi nokautiranjem spomenute dvojice objedinio sva četiri pojasa u superteškoj kategoriji, a trenutno ima WBA i IBF titule.

Do sada je boksovao protiv Vladimira Klička i bio bolji, a nedavno je savladao i Karlosa Takama. Do sada je neporažen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ima dvadeset mečeva u profesionalnom boksu.

Džozef Parker je vlasnik WBO pojasa, a Vajlder je WBC šampion i Džošua veruje da bi uzimanje ta dva pojasa bilo put ka istoriji i panteonu najvećih boksera svih vremena.

"Sto posto jer smo uradili nešto opipljivo i vidljivo i imali bismo čime da to dokažemo. Uvek kažem da morate imati čvrst dokaz. Trenutno ugovaramo borbe, kada se to završi, objaviću. Ne volim da pričam 'ja sam ovo ili ono' kada nemam ništa. Kada bude bilo dogovora i budem na pravom putu, onda i da je borba recimo za nedelju dana, biću na ivici da svoje ime svrstam uz Muhameda Alija i Majka Tajsona", rekao je Džošua, a prenosi Dejli mejl.

Džošua dodaje da je svestan svojih potencijala, ali da ne zna šta budućnost donosi pa će tek videti dokle može da stigne. Tajsonu Fjuriju, koji je prošle nedelje počeo sa treninzima da bi se vratio u formu, Džošua je poželeo sve najbolje i rekao da bi svi voleli da vide borbu njih dvojice.

Lenoks Luis je početkom ovog veka bio nosilac tri pojasa, od tada je priznat i WBO pa bi Džošua mogao da postane jedini bokser do sada koji će istovremeno držati sva četiri pojasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.