Džordž kao MVP, Vestbrukov kvadripl-dabl – Tander osvojio Teksas

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž kao MVP, Vestbrukov "kvadripl-dabl" – Tander osvojio Teksas

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera pobedili su Hjuston Roketse na gostovanju rezultatom 117:112.

Oklahoma je došla do pobede posle nestvarnog preokreta, nakon zaostatka od 23 poena koji su imali tokom treće četvrtine.

Hjuston je već u prvom poluvremenu došao do 26 poena prednosti i bio znatno bolji rival, ali se sve raspalo za domaćina iz Teksasa u nastavku igre. Tander je, iako je gubio sa pomenutih 23 razlike u trećem kvartalu, pred poslednjih 12 minuta meča >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ušao u egalu.

U četvrtoj četvrtini viđena je rezultatska "klackalica" i po nekoliko smena u vođstvu, ali je na kraju ipak Oklahoma bila zadovoljnija rešivši meč u svoju korist serijom od 6:0.

Tander je do pobede vodio nezaustavljivi MVP kandidat Pol Džordž sa 45 poena (12/22 iz igre) i 11 skokova. Rasel Vestbruk se istakao sa 21 poenom (8/21), 12 skokova i 11 asistencija, dok je uspeo da zabeleži i deset izgubljenih lopti, ali ostao bez zvaničnog takozvanog kvadripl-dabla, s obzirom da se "prodate" lopte ne računaju u potrebnu kategoriju.

Kod Hjustona najefikasniji je još jedanput bio Džejms Harden, koji je imao 42 poena (11/28). Kris Pol je bio na ivici tripl-dabla i na kraju je završio sa 18 poena, deset skokova i devet asistencija, dok je dabl-dabl od 17 poena i 12 skokova upisao Kenet Farid.

Veliki heuspeh doživeli su Milvoki Baksi, koji su poraženi od Orlando Medžika na domaćem parketu rezultatom 103:83.

Baksi su bili oslabljeni zbog odsustva Janisa Adetokumba, ali je to slabo opravdanje za ubedljiv poraz koji su doživeli od prosečnog Orlanda. U odstusvu Grka istakao se Erik Bledso sa 19 poena, 11 skokova i pet asistencija. Maklom Brogdon je dodao 14, a Kris Midlton 12 poena.

Džonatan Ajzak je bio najefikasniji kod Medžika sa 17 poena. Njega su pratili Terens Ros i Nikola Vučević sa po 15 poena, dok je crnogorski centar upisao i 17 skokova.

Entoni Dejvis ovoga puta je odigrao "punu" minutaži i za 33 minuta zabeležio 14 poena i 16 skokova, ali njegovi Nju Orleans Pelikansi nisu uspeli da savladaju Memfis, koji ih je pobedio rezultatom 99:90.

Efikasniji od Dejvisa u Pelikansima bili su Džulijus Rendl sa 21 i Džru Holidej sa 15 poena.

Na drugoj strani istakao se zaboravljeni centar Žoakim Noa sa 19 poena i 14 skokova. Džastin Holidej imao je 15, Džeren Džekson 14, a Si Džej Majls 13 poena.

Vašington je, na "krilima" Bredlija Bila", nadigrao Čikago Bulse i odneo pobedu sa gostovanja rezultatom 134:125.

Pomenuti Bil je vodio Vizardse do pobede sa 31 poenom. Bivši plej Real Madrida Čejson Rendl je upisao 20 poena, koliko je imao i Džabari Parker. Jedan manje od njih, uz po četiri skoka i asistencije, upisao je Trevor Ariza.

Najbolji kod Bulsa bili su Lauri Markanen i Zek Lavin. Finski krilni centar je imao dabl-dabl od 20 poena i 11 skokova, dok je eksplozivni bek dodao 26 poena i šest asistencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pucalo se u Teksasu: Vestbruk stigao Čemberlejna, Pol Džordž i Harden išli preko 40 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 10.Feb.2019

U noći iza nas gledali smo osam utakmica, a svakako najspektakularnija bila je ona u kojoj su snage odmerili Hjuston i Oklahoma Siti. U meču sa tri Ol star igrača bilo je svega, a Tanderi su izašli kao pobednici rezultatom 117:112. Krenimo redom. Pre svega od Rasela Vestbruka koji je učinkom od...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.