Džordan je bio grub i vređao saigrače, a Brajant skroz drugačiji

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 22:56

"Džordan je bio grub i vređao saigrače, a Brajant skroz drugačiji"

Ako postoji neko ko je najkompetentniji da uporedi Majkla Džordana i Kobija Brajanta, to je onda legendarni trener Fil Džekson.

Sa Čikago Bulsima i Džordanom je osvojio šest NBA titula, a sa Los Anđeles Lejkersima i Brajantom pet.

Za Džeksona važi da je uvek imao dobar odnos sa igračima, pa je izlazio na kraj i sa najvećim zvezdama u ekipi.

U razgovoru sa predstavnicima NFL tima Filadelfija Iglsima, on je uporedio dvojicu, po mnogima, najvećih košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svih vremena.

"Kada je u pitanju vođenje ekipe, pošto su obojica bili lideri, bili su jako različiti. Džordan je nekada silio svoje saigrače, nekada je bio grub, a nekada ih je i vređao", ispričao je Džekson putem aplikacije "Zoom".

"Brajant je bio drugačiji, nikada nije podizao ton. Uvek je bio primer mirnoće i predanog rada", istakao je osvajač 11 NBA prstena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.