Džonson: Rusija planira rat možda najveći u Evropi od 1945; Tras: Putin neće stati, Baltik i zapadni Balkan u opasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2022, 12:11

Džonson: Rusija planira rat možda najveći u Evropi od 1945; Tras: Putin neće stati, Baltik i zapadni Balkan u opasnosti

Rusija planira nešto što bi mogao biti "po obimu najveći rat u Evropi od 1945. godine", izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Kako prenosi BBC, on je najavio da bi sankcije Rusiji u slučaju invazije na Ukrajinu išle mnogo dalje od onoga što je ranije sugerisano u javnosti.

Velika Britanija i SAD sprečiće ruske kompanije da "trguju u funtama i dolarima", što će, kako je rekao Džonson, veoma pogoditi rusku stranu.

Tras: Putin neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stati, Baltik i zapadni Balkan u opasnosti

Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras smatra da Zapad mora da zaustavi ruskog predsednika Vladimira Putina jer se on, prema njenim rečima, neće zaustaviti na Ukrajini.

"Baltičke države su u opasnosti... i zapadni Balkan. Putin je sve to javno rekao, da želi da stvori Veliku Rusiju, da želi da se vrati na situaciju kakva je bila ranije, kada je Rusija imala kontrolu nad ogromnim delovima istočne Evrope", rekla je Tras u intervjuu za Dejli mejl.

Ona veruje da Putin pokušava da obnovi granice Sovjetskog Saveza i smatra da je zato važno da mu se zapadni saveznici suprotstave.

„To bi mogla biti Ukrajina sledeće nedelje, ali koja će zemlja onda biti sledeća?", zapitala je Tras.

Ona je dodala da će Putin, ako mu bude dozvoljeno da napadne Ukrajinu, nastaviti da ratuje sa susednim zemljama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.