Džons junior, Povetkin i Lebedev gosti BSS povodom izgradnje Nacionalnog centra

Izvor: B92, 02.Dec.2023, 17:12

Džons junior, Povetkin i Lebedev gosti BSS povodom izgradnje Nacionalnog centra

Čuveni bokserski šampioni Amerikanac Roj Džons junior i Rusi Aleksandar Povetkin i Denis Lebedev borave u Beogradu kao gosti Saveza

Povod je početak izgradnje Nacionalnog trening centra i multifunkcionalne dvorane.

Trening centar biće izgrađen na Novom Beogradu, a ceremoniji polaganja kamena temeljca u nedelju od 10 sati trebalo bi da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Prvi put sam ovde, divna zemlja, ljudi, klima, srećan sam što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam došao. U Rusiji imamo takve centre, a ovaj u Beogradu će dodsano uticati na saradnju jer će i naši bokseri moći da dolaze u Beograd", rekao je Povetkin, dvostruki evropski, svetski i olimpijski šampion.

Poruka mladim bokserima je ista koju je meni govorio trener, a to je da nikada nema odustajanja, dodao je on.

"Taj stav je važan i za život. Boks nas uči da nikad ne udaraš slabijeg i to je poruka za život", istakao je Povetkin i naglasio da mu je čast što će upoznati predsednika Srbije jer to pokazuje kakav je odnos države prema sportu i boksu.

Roj Džons junior, jedini vlasnik titula u četiri kategorije, rekao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu, jer je bio promoter Svetskog prvenstva.

"Trening centar je veoma važan jer da biste imali sjajan kraj karijere bitan je pravi početak. Boks je način života i kada ga usvojite to je put ka uspehu", poručio je Amerikanac. Denis Lebedev, IBF šampion, posebno je naglasio prijateljstvo srpskog i ruskog naroda. "Ovde mi nije potreban prevodilac, sličan jezik, slična kultura,. Da biste postali šampion morate da uložite veliki rad, a za to je važno gde trenirate. Samo je Roj imao Božiji dar, ali je takođe morao jako da trenira", rekao je Lebedev.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin rekao je da mu je drago što će ovakvi bokserski šampioni iz Rusije i Amerike biti prisutni na na tako znacajnom događaju. Ujedno, sva trojica biće i promoteri Evropskog prvenstva u boksu naredne godine u Beogradu", istakao je Borovčanin.

Gosti iz Amerike i Rusije dobili su i prigodne poklone od predsednika Srbije Vučića.

Na druženje sa šampionima bili su i srpski bokserski reprezentativci Vladan Babić, Almir Memić, Jovan Nikolić, kao i evropska šampionka za mlađe seniore Sara Ćirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.