Džomba pred novom kaznom     jer je glumio trenera

Izvor: Blic, 02.Nov.2010, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džomba pred novom kaznom jer je glumio trenera

Nikola Džomba, finansijer Hajduka, nema zvaničnu funkciju u superligašu iz Kule, nema ni potrebnu trenersku licencu, ali to nije bio nikakav problem da vodi ekipu u utakmici sa Crvenom zvezdom čitavo drugo poluvreme.

Milovan Đorić, predsednik Stručnog veća Škole trenera, smatra da je položaj trenera zaista devalviran, a za to je optužio Zajednicu superligaša.

- Ako me pitate zašto ekipu nakon izostanka trenera Bekvalca nije preuzeo pomoćnik, nego predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kluba Nikola Džomba, ne mogu da vam dam tačan odgovor zato što ne razumem više naše propise niti Zajednicu. Svaki klub je obavezan da ima pomoćnog trenera i u Hajduku je to Saša Milanović, koji ima A licencu. U kom svojstvu Džomba može da ustaje sa klupe i vodi tim, meni nije jasno. On može samo da nosi delegatu ceduljice sa izmenama igrača. Kod nas se, međutim, ništa ne poštuje i zato i dolazimo u ovakve situacije. Zajednica je odgovorna za haos zato što ne poštuje osnovna pravila. Jedno od njih je da se ne izdaju licence dok se stari treneri ne isplate, zatim da treneri bez licence ne sede na klupi kao predstavnici, ali mi se svakog dana suočavamo sa besmislenim kompromisima - rekao je Đorić.

Miodrag Janković, generalni sekretar Zajednice superligaša, najavljuje novu kaznu za Džombu.

- Tačno je da Džomba nema funkciju, ali smo mu mi, iako nismo morali, dozvolili da bude predstavnik kluba na osnovu zahteva koji je podneo stečajni upravnik Nikola Krajčinović. Ipak, ovo što je uradio je previše i zbog vođenja utakmice i vređanja jednog vašeg kolege preti mu nova kazna - kaže Janković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.