Džikić predstavljen u Ljubljani

Izvor: B92, 07.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić predstavljen u Ljubljani



Nekadašnji pomoćni trener Partizana Aleksandar Džikić postavljen je za novog šefa stručnog štaba Union Olimpije. Upravni odbor slovenačkog evroligaša odlučio se za Džikića u nedelju, samo nekoliko sati posle odlaska dosadašnjeg trenera Memija Bećirovića. Džikić je potpisao ugovor do kraja sezone.

Nekadašnji asistent Duška Vujoševića je od leta 2005. deo organizacije Minesota Timbervulvsa, za koje je radio kao trener i skaut. Džikić je trenersku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << karijeru počeo u Partizanu, gde je bio asistent Vujoševića u osvajanju tri titule državnog prvaka.

"Počašćen sam time što smo uspeli da se dogovorimo o saradnji. Osećam podršku u klubu, što mi je veoma bitno. Trudiću se da poboljšam igru i rezultate. Mislim da ću doneti promene u igru i povećati kolektivni duh, ali nemam čarobni štapić. Želim da zajedno dobijamo i zajedno gubimo. Ne želim da izdvajam krivce ili zaslužne, jer je košarkaš kolektivni sport. Želim da više izvučem iz nekih igrača, pre Bejlija, Begića i Zupana. Hoću da svi igrači budu svesni veličine Union Olimpije, koja je već godinama evroligaš. Smatram da Olimpija ne sme biti odskočna daska za NBA, već bi kao takva morala biti vrhunac karijere mnogih košarkaša", rekao je Džikić na zvaničnom predstavljanju u Ljubljani.

"Mnoge igrače Olimpije dobro poznajem, jer sam ih dugo pratio. Neki drugi su za mene novi, ali se toga ne bojim. Sve što je o ekipi moguće saznati na osnovu snimaka dobro sam prostudirao. Gledao sam utakmicu sa Žalgirisom, na kojoj je Markus Braun bio nezaustavljiv. Verujem da ćemo analizom otkriti slabe tačke Litvanaca i ući sa njima u hrabru bitku za najbitniju pobedu u sezoni. Glavni cilj je da ekipa pokaže volju i odigra u skladu sa svojim mogućnostima", rekao je novi trener Olimpije, koji će debitovati u četvrtak protiv Žalgirisa u Evroligi.

"Ocenili smo da je ekipi potreban novi trener, sa novom košarkaškom filozofijom. Džikiž je dobar stručnjak sa iskustvom iz Evrope i Amerike, koji će pomožći boljoj komunikaciji i homogenosti u ekipi za koju nastupaju trojica Amerikanaca. Trener ima svu podršku i želimo mu veliki uspeh", rekao je predsednik Olimpije Jure Jež.

Uprava slovenačke ekipe imala je u vidu nekoliko kandidata, a u završnom izboru ostali su Džikić i Andrej Urlep. Urlep je selektor Poljske i trener Šljonska iz Vroclava (već treći put), a pre deset godina bio je i selektor Slovenije. U toj konkurenciji izbor je pao na Džikića kao znatno mlađeg stručnjaka.

Olimpija je u Evroligi na šestom mestu grupe A, sa tri pobede i sedam poraza. U Jadranskoj ligi Ljubljančani dele peto mesto sa skorom 9-7.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.