Džikić pred Krku: Treniramo bez kontakta

Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić pred Krku: Treniramo bez kontakta

„Nadam se da će navijači doći u velikom broju da nam daju vetar u leđa“, rekao je Stefan Birčević,

Treće mesto. To je cilj Partizana u preostala dva kola Jadranske lige. Da se izbegne pad na stepenicu niže i duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu. Možda bude i druga pozicija, ako Cedevita kiksne, što je manje realno, ali da bi crno-beli ostali gde su potrebno je najpre da savladaju Krku iz Novog Mesta (nedelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 17.00, „Pionir“), a onda u završoj rundi slave na gostovanju Igokei.

Meč sa Slovencima obeležiće povratak trenera Aleksandra Džikića na klupu, posle velikih zdravstvenih problema kojima je bio izložen od završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Džikć se vraća, ali je teško očekivati da će na parket Viljem Hečer, Vanja Marinković, Miloš Koprivica, pa i Novica Veličković, dok se vraćaju Džamont Gordon i Branislav Ratkovica.

„Trenirali smo bez kontakta. Svi. Bolesni i povređeni u manjem obimu i sa manjim intenzitetom. Moramo da se osvežimo posle napornog i zahtevnog perioda“, rekao je Džikić i potom analizirao Krku. „Znamo da će Slovenci doći maksimalno motivisani, sa novim trenerom. Imaju jasne ambicije da ponovo osvoje tamošnje prvenstvo. U potrazi su za novim igračem, postoje naznake da će odigrati sa idejom da im to bude na neki način prekretnica sezone“.

Partizan je u nizu od osam pobeda u ABA ligi na svom parketu, Krka ima samo jedan trijumf na minulih devet gostovanja, pa je jasno kome pripada uloga favorita.

Krka nam dolazi u trenutku koji je iz različitih razloga nezgodan i za nas i za nju. Siguran sam da će gosti biti silno motivisani, na šta mi, bez obzira na to ko bude spreman da igra, moramo odgovoriti još jače. Nadam se i da će navijači doći u velikom broju da nam daju vetar u leđa“, rekao je Stefan Birčević, najkorisniji igrač ABA lige u februaru.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Džikić: Svi su trenirali, ali...

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2017

U poslednjem meču na svom parketu u regularnom delu ABA j.t.d. lige, košarkaši Partizana dočekuju Krku iz Novog Mesta. Utakmica je na programu u nedelju, 5. marta od 17 časova u hali "Aleksandar Nikolić". Prodaja ulaznica počinje u 14:00 na blagajni ove dvorane...Pred sutrašnji meč, trener KK...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.