Džezeri ponovo u modi, Bikovi produžili nadu

Izvor: Politika, 15.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Džezeri" ponovo u modi, "Bikovi" produžili nadu

U plej-ofu NBA košarkaši Jute povećali vođstvo protiv Golden Stejta a Čikago smanjio prednost Detroita

Posle jučerašnjih utakmica u obe plej- of serije rezultat je 3:1, ali su učesnici duela potpuno različitog raspoloženja uoči petih susreta. Na Istoku NBA Čikago je uspeo da izbegne ponižavajućih 4:0 savladavši Detroit sa 102:87. "Bikovi" su tako produžili nadu, minimalnu doduše, ali ipak nadu, da mogu da postanu prvi tim u istoriji NBA koji je uspeo da nadoknadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << startnih 0:3.

Ono što im nikako ne ide u prilog, bez obzira na svu osokoljenost, jeste činjenica da se se pre njih u istovetnoj situaciji nalazila 81. ekipa ne uspevši da načini veleobrt.

Bez obzira na fakta, ljudski je nadati se i Bulsi uoči puta u "grad motora" nisu istakli belu zastavu.

U poslednju deonicu igre četvrtog meča Čikago je ušao sa 77:56, ali ponovo su se njegovi košarkaši našli nadomak "već viđenog". U duelu broj tri, "Bikovi" su početkom treće četvrtine stigli do "plus 19", a na kraju je Detroit bio taj sa viškom od sedam koševa.

Uspeli su Pistonsi u silovitom jurišu dosta da nadoknade zaostatak (83:90, dva minuta i 45 sekundi pre konačnog zvuka sirene), ali su Bulsi ipak ovog puta izbegli kolaps i novi šok.

Kod domaćina sjajnu partiju pružio je Luol Deng (25 poena, šut 15-10, 13 skokova, na parketu svih 48 minuta), potpomognut pre svih Benom Valasom (17 skokova i 11 koševa), pa Hajnrihom i Gordonom (po 19 koševa).

Na drugoj strani sa prelaznom ocenom jedino Bilaps (23 poena) i Prins (18), Hamilton (11) i R. Valas (14, šut 16-6) ispod proseka, a Veber za zaborav (drugi put uzastopno bez poena iako je na terenu bio prosečno oko dvadesetak minuta).

I dok su "Bikovi" digli glavu, "Ratnici" su dozvoli "Džezerima" da se prekoredno raduju – 115:101. U Oklendu ambijent i atmosfera karnevalski, rekordnih 20.655 navijača obučenih u žute majice sa natpisom "verujemo" potpuno u transu, jednom rečju sve spremno za 2:2.

Kad ono, međutim: umesto egala, Juta je stigla na korak od finala Zapada u kome se nije našla još od 1998. i vremena u analima NBA nazvanim "Stokton Melounu".

Za pobednika se, kada je sve gotovo, obično kaže da je tu gde jeste zasluženo. U ovom slučaju to je delimično tačno. Buzer (34 poena i 12 skokova), Fišer 21 (14 u četvrtoj četvrtini) i Vilijams (20 poena i 13 asistencija) odradili su odlično svoj "domaći zadatak". Njihov doprinos sigurno ne bi bio dovoljan da udarni trio Voriorsa (Dejvis, Džekson, Ričardson) nije "pogurao" protivnika početnički šutirajući 43-14.

Juta sada "na konju", u svojoj teško osvojivoj tvrđavi u Solt Lejk Sitiju, dočekuje uzdrmane "Ratnike". I sad se vraćamo na početak teksta: i Čikago i Golden Stejt su stigli u zonu nade, ali sa dijametralnim psihološkim nabojem. Mada, ruku na srce, sve miriše da im se letnji odmor skroz primakao...

Stanje (igra se do četiri pobede u formatu 2–2–1–1–1)– polufinale, Istok: 1. Detroit– 5. Čikago 3:1, 2. Klivlend– 6. Nju Džersi 2:1. Zapad: 2. Feniks– 3. San Antonio 1:2, 4. Juta– 8. Golden Stejt 3:1.

R. Pavlović

[objavljeno: 15.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.