Džerard na klupi već protiv Sitija?

Izvor: B92, 18.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard na klupi već protiv Sitija?

Kapiten Liverpula Stiven Džerard mogao bi da se nađe na klupi već u meču Premijer lige protiv Mančester Sitija.

Liverpula `osmica` se brže od očekivanog oporavlja od povrede zadnje lože. 28-godišnji fudbaler se povredio u meču FA kupa protiv Evertona 4. februara, i progonoze lekara su bile da će najmanje tri nedelje odsustvovati sa terena. Menadžer Liverpula Rafa Benitez izjavio je za klupski sajt da je Džerardu za oporavak od povrede potrebno manje vremena nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugim igračima.

"Možda bude na klupi već u meču protiv Sitija, ali još to ne znamo. On želi da igra svaku utakmicu", dodao je menadžer `crvenih`.

Džerard je zbog povrede propustio utakmicu u kojoj je Liverpul pobedio Portsmut (3:2),kao i priliku da nastupi za englesku reprezentaciju u prijateljskom susretu sa Španijom.

Po oceni Beniteza najvažnije je da kapiten tima sa Enfilda bude spreman za utakmicu sa madridskim Realom 25. februara u susretu osmine finala Lige šampiona.

"On radi sa medicinskim timom, dobro napreduje i očekujemo da se priključi redovnim treninzima. Stiven je igrač koji se brzo oporavlja od povreda. On zna koliko je utakmica sa Sitijem važna za klub, ali i sa Realom takođe", izjavio je španski stručnjak.

Napadač Liverpula Fernando Tores je izjavio da ipak ne treba rizikovati jer često povrede zadnje lože mogu biti nepredvidive.

Ako Mančester Junajted u zaostaloj utakmici pobedi Fulam, steći će pet bodova prednosti u odnosu na tim sa Enfilda. Junajted se u subotu sastaje sa Blekburnom i pobedom i u tom susretu bi stekao osam bodova prednosti jer Liverpul svoj meč Premijer lige protiv Sitija igra u nedelju.

Raniji povratak kapitena na teren biće dodatna snaga timu Rafe Beniteza da ostane u trci za titulu prvaka Engleske.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.