Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 21:10

Džerard bez rešenja za Birmančevića: Srbin za dva minuta slomio Rendžers, Dejvis očuvao nadu Škota (VIDEO)

Lucidni ofanzivac asistencijom i pogotkom potpisao pobedu Malmea (2:1)

Stiven Džerard uspeo je da od Rendžersa ponovo napravi tim za (straho)poštovanje, pronašao je i recept za osvajanje titule iščekivane deceniju, međutim među brojne uspehe neće moći da upiše blistavo izdanje u Švedskoj s obzirom na to da nije uspeo da pronađe rešenje za neverovatnog Veljka Birmančevića.

Inspirisani Srbin uspeo je asistencijom i pogotkom da donese svom timu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prednost pred revanš u Glazgovu, a nade Škota uoči drugog susreta 3. kola Lige šampiona podgrejao je Dejvis golom u petom minutu sudijske nadoknade (2:1).

Nakon skromnog prvog poluvremena u kojem su rivali oprezno odmeravali snage, raspoloženi domaćin je po taktovima Birmančevića uspeo da rano pronađe put do mreže Škota. Samo dva minuta igre u nastavku utakmice bilo je dovoljno švedskom šampionu da povede, a odličnu asistenciju srpskog fudbalera sa desnog boka volej udarcem je u gol pretočio Soren Riks. Euforija na tribinama posle vodećeg gola još se nije stišala, a igrači Malmea iskoristili su činjenicu da je rival u nokdaunu i preciznim udarcem Birmančevića uz dalju stativu stigli do dva gola prednosti za samo dva minuta.

Krilni napadač koji je u švesdki klub stigao iz Čukaričkog pogotkom i asistencijom nastavio je da beleži impresivne rezultate, s obzirom na to da je prethodno na poslednja četiri susreta postigao isto toliko golova. Ipak, trijumf domaćina ublažio je Dejvis golom u petom minutu sudijske nadoknade, te će Rendžers u Glazgovu juriti samo gol zaostatka.

Istovremeno, Monako je na gostovanju Sparti u Pragu pobedom 2:0 stekao značajnu prednost pred utakmicu na svom terenu, a susret je obeležio rasistički skandal domaće publike posle pogotka Čunammenija. Gol tamnoputog Francuza inicirao je rasističke ispade usled kojih je meč prekinut na tri minuta, a češkom klubu ovakvi skandali nisu strani imajući u vidu da je proletos Kudela noseći dres Sparte optužen za rasizam u susretu sa Rendžersom prema Kamari.

Konačnih 2:0 za goste postavio je Foland, golom na asistenciju Diopa koji je spretno reagovao i odbijenu loptu prosledio do usamljenog saigrača.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE – TREĆE KOLO (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Malme - Rendžers 2:1 (0:0)

/Riks 47, Birmančević 49 - Dejvis/

Sparta Prag - Monako 0:2 (0:1)

/Čuameni 37, Foland 59/

Kluž - Jang Bojs u toku

Genk - Šahtjor u toku

PSV - Midtjiland u toku

21.00: (1,43) Crvena zvezda (4,40) Šerif (7,75)

21.00: (1,70) Olimpijakos (3,70) Ludogorec (5,20)

Sreda

19.00: (3,05) Spartak Moskva (3,25) Benfika (2,40)

20.00: (1,65) Dinamo Z. (3,70) Legija (5,70)

20.00: (3,10) Ferencvaroš (3,20) Slavija Prag (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.