Džekson u Detroitu, Kanter u Oklahomi

Izvor: MVP.rs, 20.Feb.2015, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džekson u Detroitu, Kanter u Oklahomi

U ogromnom trejdu tri ekipe, Oklahoma je dobila četiri igrača.

Redži Džekson nije bio zadovoljan minutažom i ulogom koju je imao u Oklahomi i njegov trejd je bio realnost. Ipak, ono što su Tanderi uspeli da dobiju u trejdu u velikoj meri povećava njihove šanse u borbi za plej of i eventualni napad na šampionsku titulu.

U trejdu tri ekipe, Oklahoma je u Detroit poslala Džeksona, a od Pistonsa je dobila Di Džej Agustina i Kajla Singlera. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Treća ekipa uključena u trejd je Juta, koja je od Tandera dobila Kendrika Perkinsa, dok su u drugom smeru otišli Enes Kanter i Stiv Novak. Takođe, Juta je od Oklahome dobila prava na budućeg pika prve runde, pika druge runde od Detroita, kao i prava na nemačkog centra Tibora Plajsa. Očekuje se da će Džezeri otkupiti ugovor Kendrika Perkinsa, koji će biti slobodan da u narednom periodu izabere novi tim.

Tako su Tanderi rešili pitanje startnog centra u budućnosti, a pritom dobili dobre dodatke na klupi, u vidu Agustina, Singlera i Novaka. Pistonsi su posle gubitka Brendona Dženingsa do kraja sezone zbog povrede Ahilove tetive sa Džeksonom rešili pitanje plejmejkera i igrača za budućnost. Sa druge strane, Juta se možda prelako odrekla Kantera, ali ako se uzmu u obzir igre Rudija Gobera, Kanter nije imao budućnot u ekipi Džezera.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.