Džeko jedan od najboljih reprezentativnih strelaca ikada

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džeko jedan od najboljih reprezentativnih strelaca ikada

Edin Džeko, najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine, nastavio je da napreduje na listi strelaca u dresu reprezentacije.

Džeko je sa dva gola pomogao svojoj reprezentaciji da ostane maksimalna u Ligi B Lige nacija i pobedi Severnu Irsku 2:0.

Drugim golom Džeko je došao do cifre od 55 pogodaka u nacionalnom dresu i izjednačio se sa Robertom Levandovskim (Poljska) i Janom Kolerom (Češka) na večnoj listi.

Ispred "bosanskog dijamanta" se trenutno nalaze još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kristijano Ronaldo (Portugal, 85), Ferenc Puškaš (Mađarska, 84), Šandor Kočiš (Mađarska, 75), Miroslav Klose (Nemačka, 71), Gerd Miler (Nemačka, 68), Robi Kin (Irska, 68), Zlatan Ibrahimović (Švedska, 62), Imre Šloser (Mađarska, 59), David Vilja (Španija, 59).

Džeko je, ujedno, prvi fudbaler koji je postigao barem 50 golova u barem tri od pet "liga petice". Mrežu u Bundesligi tresao je 60 puta, u Premijer ligi tačno 50, a u Seriji A je, za sada, na učinku od 55 golova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džeko jedan od najboljih reprezentativnih strijelaca ikada

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2018

Edin Džeko, najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine, nastavio je da napreduje na listi strijelaca u dresu reprezentacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.