Izvor: RTS, 11.Jul.2020, 11:13

Džek Čarlton otišao u legendu

Legenda engleskog i svetskog fudbala Džek Čarlton preminuo je u 85. godini posle duže bolesti. Jedan od najboljih engleskih štopera svih vremena bio je igračka legenda Lidsa.
Džek Čarlton je tokom 23 godine igranja u dresu Lidsa odigrao 773 meča i po tome je rekorder kluba iz Jorkšira.

Džek Čarlton, brat takođe legendarnog Bobija Čaltona, u klub je došao 1950. kada je imao 15 godina, a za prvi tim je debitovao tri godine kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u remiju (1:1) protiv Donkastera.
Šampion Engleske bio je 1969. godine, FA kup osvojio je 1972, Kup sajamskih gradova 1968. i 1971, engleski Liga kup 1968. i Komjuniti šild 1969.
Sa Engleskom je 1966. osvojio Svjetsko prvenstvo, a u dresu "Gordog albiona" odigrao je 35 mečeva.
Po završetku igračke karijere bio je trener Midlzbora, Šefild venzdeja i Njukasla.
Bio je i selektor Republike Irske, a sa njim na kormilu Irci su učestvovali na dva Mundijala i jednom Evropskom prvenstvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednji pozdrav, otišao legendarni Džeki Čarlton

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2020

Bio je veliki fudbaler, a svi smo voleli da navijamo za Irce na čijoj je klupi sedeo deceniju....Sigurno manje poznat od braće Čarlton, ali obožavan širom Engleske...Džeki Čarlton preminuo je noćas u svom domu, imao je problema sa zdravljem duže vreme, ali i demencijom. Čovek koji je kao igrač...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.