Džejms oduševljen igrom Dončića

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejms oduševljen igrom Dončića

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice, bio je oduševljen partijom Luke Dončića u pobedi Dalasa nad San Antoniom.

"Kralj" Džejms je na Instagramu postavio "stori" u kojem je napisao "on je opaki mamoje**č (motherfu**er). Pokušao sam svim da vam kažem".

Dončić je u trijumfu Maveriksa ostvario učinak od 44 poena, 11 skokova i 12 asistencija, čime je postao drugi najmlađi košarkaš u istoriji koji je uspeo da dođe do tripl-dabla, a pritom ubacivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 40 ili više poena.

Reprezentativca Slovenije mnogi porede sa Lebronom, a poslednji koji je ukazao na njihovu sličnost bio je nekadašnji NBA centar Kendrik Perkins.

Svake večeri gledam Dončića da vidim da li će možda imati jednu slabu utakmicu, a on nastavlja da me impresionira. Znate na koga me Luka podseća? Na bejbi Lebrona Džejmsa, uz manjak atletskih sposobnosti. On dominira igrom. Sve radi, baš kao i Džejms. Ima visok IQ. Bolji je trojkaš od Lebrona, ali uz manje atleticizma – on je bejbi Džejms", rekao je Perkins.

Dončić ove sezone beleži neverovatne brojke u najjačoj ligi na svetu. Na 11 odigranih utakmica ima prosek od 29,5 poena, 10,7 skokova i 9,5 asistencija i jedan je od najboljih igrača lige, u tek drugoj godini u NBA.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.