Džedi na tečnom srpskom s Bogdanom: Čuvam te i kažeš mi gde si brate, a ja u čudu

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 12:41

Džedi na tečnom srpskom s Bogdanom: "Čuvam te i kažeš mi 'gde si brate', a ja u čudu"

Bogdan Bogdanović, košarkaš Sakramento Kingsa, u četvrtak uveče počeo je sa onlajn kampom za decu, a među prvim gostima bio mu je Džedi Osman.

Bogdanović je ove godine sprečen da održi kamp na Kalemegdanu, odnosno na otvorenom, zbog pandemije koronavirusa i odlučio je da improvizuje tako što putem Instagrama ima goste s kojima priča o mnogima temama.

Glavna tema jeste kako da se pomogne deci da pređu iz juniorskih u seniorske vode, kakav mentalitet treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da imaju, koliko naporno treba da rade, da ne preskaču korake...

Prvi gost bila mu je Sonja Vasić ex Petrović, a odmah posle nje u "studio" je došao turski košarkaš Džedi Osman.

Bek Klivlend Kavalirsa odlično priča srpski jezik jer je rođen u Makedoniji, a odrastao je u Bosni i Hercegovini. Mnogi to znaju, ali ima i onih koji nisu najbolje upućeni.

"Inače, da kažem svim navijačima da Džedi odlično priča jezik i da nema nikakvih problema. Bio sam veoma iznenađen kada sam te video u Turskoj, sećam se da smo se čuvali (na utakmici) i ti kao 'e gde si brate', a ono to mi kaže Džedi Osman, kako bre... To su mi neki prvi utisci", ispričao je Bogdanović.

Osman je u Turskoj otvorio akademiju za tamošenje košarkaše jer je svestan da turski košarkaši ne dobijaju mnogo šanse u klubovima.

"Znamo da ima dosta talentovane dece, hteli smo da im pomognemo. Znaš kako je u Turskoj, igrači teško mogu da igraju u velikim klubovima, turski igrači nemaju toliko minutažu. Razlog zašto smo počeli je kako bismo njima pomogli".

Osman je pričao još o Lebronu Džejmsu, s kojim je igrao u Klivlendu, o njegovom pristupu... Takođe, Džedi je imao samo lepe reči za Balkan i Srbiju.

"Zna se kako je na Balkanu, ima toliko talentovane dece. Baš su rođeni za košarku i taj sistem, posebno u Srbiji, kako radi, ja sam oduševljen. Nisam nikada igrao u Srbiji, ali znam kako rade treneri i kako se posvećuju mladim igračima".

Pored Vasićeve i Osmana, gosti prvog dana bili su i Nikola Vučevića, odnosno braća Adetokumbo – Tanasis i Janis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Šta kažeš, sa mnom kafanski, a s Igorom ozbiljno? VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2020, 09:30

Bogdan Bogdanović, košarkaš Sakramento Kingsa, ugostio je proslavljenog srpskog trenera Željka Obradovića u svom improvizovanom kampu za decu...Bogdanović ove godine drži onlajn kamp gde putem Instagrama vodi razgovor sa brojnim ljudima iz sveta košarke...Prvog dana to su bili Sonja Vasić, Džedi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.