Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021, 14:29

Džabe lak raspored do kraja, ako Hamburger ne zablista u Sandhauzenu

Mozzart vas časti dvojkom na Hamburger SV od 1,70, nigde na planeti nećete naći veću

Hamburger SV će svim silama pohrliti da završi sezonu u Cvajti na poziciji broj dva, u prevodu, da obezbedi direktan plasman u Bundesligu. Misija se nastavlja večeras, protiv Sandhauzena, ekipe koja je dve nedelje bila u izolaciji zbog korona virusa i tek u ponedeljak počela sa treninzima.

18.30: (5,20) Hamburger (3,70) Karlsrue (1,70)

Pobeda je gotovo jednako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << važna i jednom i drugom timu, budući da se Hamburger nadmeće za elitu, dok je kod Sandhauzena u pitanju borba za goli život. Trijuf nad superiornijim timom, garantuje mu preskakanje Oznabrika i 16. poziciju koja predviđa baraž za opstanak u drugom rangu. Naravno, zbog pomenute pauze, ekipa Gerharda Klepingera trenutno ima tri utakmice manje od konkurencije u borbi za opstanak.

Jasno je da joj šanse za pozitivan rezultat nisu velike. Tim iz Hamburga je u prvom delu sezone sa laganih 4:0 demolirao Sandhauzen uz dva pogotka Simona Terodea. Problem za goste sa severa međutim leži u činjenici da prvi strelac Cvajte nije tako dobro golgeterski raspoložen u poslednje vreme. Na prethodnih sedam utakmica 33-godišnji centarfor je postigao samo jedan od ukupno 20 ovosezonskih golova, a njegov tim je u tom periodu po tri puta gubio i remizirao uz usamljeni trijumf.

Zato Terode mora da pronađe inspiraciju od pre par meseci. U protivnom drugoplasriani Grojter Firt će ostati na tri, ili četiri boda prednosti, a pre dva dana je Hamburgeru postalo jasno koliko su Detelinari ozbiljni u nameri da izbore direktan plasman u Bundesligu. Ni pobeda Dinosaurusima ne omogućava da preskoče Grojter, već samo da mu priđu na bod. Dakle i dalje se ne bi oni pitali.

Pred Hamburgerom je imperativ pobde u Sandhauzenu, a onda fokus da se istim stopama nastavi do kraja šampionata. Situaciju olakšava na papiru lagan raspored – Karsrue je kao osmi na tabeli najzahtevniji rival, dok Regenzburg, Nirnberg, Oznabrik i Braunšvajg zauzimaju pozicije 13, 14, 15 i 16.

Previše je bodova prosuo tim koji je početkom februara delovao kao siguran učesnik Bundeslige naredne sezone – čak 17 od mogućih 27. Zato protiv Sandhauzena koji već 20 dana nema takmičarsku utakmicu u nogama ne bi smelo da bude propusta.

CVAJTA - 30. KOLO

Utorak

Aue - Nirnberg 0:1 (0:0)

/Hek 85/

Grojter - Braunšvajg 3:0 (3:0)

/Ernst 9, Hrgota 19, Nilsen 33/

Vircburger - Darmštat 1:3 (0:1)

/Dursun 45+1 pen/

Sreda

Fortuna Diseldorf - Sankt Pauli 2:0 (1:0)

/Klaus 26, Danso 49/

Hanover - Regenzburg 3:1 (2:0)

/Haraguči 1, Vejdhant 14, Dukš 82 - Albers 52/

Hajdenhajm - Bohum 0:2 (0:1)

/Teš 33, Bokhorn 82/

Paderborn - Osnabrik 2:2 (1:1)

/Srbeni 24, Proger 90 - Santos 15, Hajder 84/

Četvrtak (29.4.)

18.30: (5,20) Hamburger (3,70) Karlsrue (1,70)

Utorak (4.5.)

18.30: Holštajn Kil - Sandhauzen

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Uzalud lak raspored do kraja, ako Hamburger ne zablista u Sandhauzenu

Izvor: MozzartSport.com, 22.Apr.2021

Mozzart vas časti dvojkom na Hamburger SV od 1,70, nigde na planeti nećete naći veću..Hamburger SV će svim silama pohrliti da završi sezonu u Cvajti na poziciji broj dva, u prevodu, da obezbedi direktan plasman u Bundesligu. Misija se nastavlja večeras, protiv Sandhauzena, ekipe koja je dve nedelje...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.