Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 21:59

Džaba Renu milioni, iskusni Berg doneo Krasnodaru evropsko proleće (VIDEO)

Ruski klub pobedom na svom terenu obezbedio učešće u nokaut fazi Lige Evrope kolo pre kraja grupne faze

"Pretio je" Ren letošnjim ulaganjima na fudbalskoj pijaci da ne planira da bude samo statista u povratničkoj sezoni u Ligi šampiona. Uložio je Fransoa-Anri Pino preko 70.000.000 evra u pojačanja – doduše dobar deo povratio je prodajama – i najavio da bi njegovo čedo moglo da pomrsi konce Sevilji i Čelsiju u grupi E.

Umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << toga, crveno-crni beleže neuspehe na svim frontovima. U prvenstvu u poslednja dva meseca imaju jedan trijumf, a kolo pre kraja grupne faze Lige šampiona ostali su bez šansi da obezbede makar i proleće u Ligi Evrope, pošto su poraženi na gostovanju u Krasnodaru – 0:1 (0:0).

Doduše, i Bikovi su u katastrofalnoj formi, samo što je Murad Musajev, za razliku od Žulijena Stefana, umeo da barem na 90 minuta zamaskira probleme svoje ekipe. Od sredine oktobra na ovamo su na devet utakmica savladali samo Tambov, jedan od slabijih timova ruske Premijer lige, a samo su još jednom u tom periodu ostali neporaženi. Remizirali su u Francuskoj protiv Rena, zbog čega im je u Krasnodaru bio dovoljan i bod, pod pretpostavkom da crveno-crni pretrpe poraz u poslednjem kolu od Sevilje.

Tako je Musajev i postavio taktiku. Fokusirani prvenstveno na odbranu svog gola, fudbali Krasnodara su šansu za gol tražili iz kontre i posle nekoliko netačnih dodavanja Vandersona u trenucima kada im se baš takva prilika ukazivala, dočekali su je sredinom drugog poluvremena. Aleksandar Martinovič ispucao je jednu odbijenu loptu na protivničku polovinu, Markus Berg poneo na leđima Damijena Da Silvu i spoljnim delom stopala matirao Romana Salina.

Ren jeste imao inicijativu, jeste se češće igralo ispred gola domaćina, ali Matvej Safonov gotovo da nije imao ozbiljnijeg posla na večeras. Ovakvim raspletom u Rusiji dileme više nema. Krasnodar će u Ligu Evrope, Ren završava takmičenje, dok će Čelsi i Sevilja od 21.00 odlučivati o prvoj poziciji u grupi.

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

Sreda

GRUPA E

Krasnodar - Ren 1:0 (0:0)

/Berg 70/

21.00: (2,75) Sevilja (3,20) Čelsi (2,65)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.