Izvor: Blic, 10.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvokorak do fajnal-fora

Dvokorak do fajnal-fora

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde sve su bliži 'fajnal-foru' u Gudjer ligi. Do trijumfa nad Pivovarnom u Laškom u 17. kolu, Beograđani su došli lakše nego što se očekivalo, čime su znatno popravili utisak posle blede partiju u meču sa OKK Beogradom.

- Iskreno, nismo očekivali tako lak posao u Sloveniji - komentariše Borko Radović, iskusni prvotimac Crvene zvezde. - Posao nam je bio znatno olakšan jer se u ekipi Pivovarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije pojavio njihov najbolji igrač Viks. Uostalom, Pivovarna nije imala motiv kao mi, njima pobeda ne bi mnogo značila jer su odavno izgubili sve šanse za plasman u završnicu takmičenja. Na drugoj strani, Zvezda je posle još jedne pobede došla u situaciju da kontroliše vrh tabele. Ukoliko u četvrtak dobijemo Bosnu, a isti uspeh napravimo na poslednjem gostovanju protiv Krke, u preostala tri meča ćemo ući maksimalno rasterećeni. U tri poslednja kola igramo protiv sjajnih ekipa Splita, Cibone i Makabija, ali sve tri ekipe smo već savladali u prvom delu sezone i ne vidim razlog da isto ne ostvarimo i pred našom publikom. Samo, ne znam našta će da liči utakmica sa Bosnom u sablasno praznom 'Pioniru'. Nikad u karijeri nisam igrao zvaničnu utakmicu bez prisustva publike. Biće kao na treningu, ali mi smo Bosnu u takvom ambijentu, na pripremnom meču već dobili, tako da očekujem trijumf i ovog puta.

U narednom kolu YUBA lige Crvena zvezda igra protiv lidera nacionalnog šampionata FMP Železnika.

- To je za nas izuzetno važna utakmica. U slučaju trijumfa zadržali bi trenutnu poziciju. Ipak, FMP Železnik ima izvanredan tim, kvalitetne pojedince na svim pozicijama. U tom meču odluku mogu da donesu igrači sa klupe, ali u svakom slučaju, nijasne će odlučivati - zaključuje Borko Radović.

D. J. B. Pivovarna - Zvezda 80:90

(20:26, 15:21, 19:22, 26:21)

Dvorana u Laškom. Gledalaca: 2.000. Sudije: Zarapović (BiH), Urukalo (Hrvatska) i Meedan (Hrvatska).

PIVOVARNA: Nečas 8, Miletić 2, Kučo 10, Dojčin 13, Memčić, Kobale 9, Popović 21, Brolih, Fantinato, Pavič 8, Radunović 9, Viks.

CRVENA ZVEZDA: Jeretin 12, Dozet, Koprivica 18, Tica 3, Bolić 1, Ćakić 6, Šilobad 3, Radović 7, Ekezi 19, Bjelica 2, Pen 12, Gajić 7.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.