Dve godine kasnije, nenamerno otkriveno - Inijesta kumovao istorijskom porazu Barse?! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Apr.2020, 16:39

Dve godine kasnije, nenamerno otkriveno - Inijesta "kumovao" istorijskom porazu Barse?! (video)

Da li je u dokumentarcu o Andresu Inijesti otkriven trenutak koji je poremetio tim pred istorijski preokret?

Pisali smo o dokumentarnom filmu o Andresu Inijesti, koji je na platformi Rakuten TV i zvanično izašao, u četvrtak, 23. aprila, a u njemu je, možda i neplaniramo otkriveno nešto i više nego interesantno.

Jedan od delova filma posvećen je, naravno, odluci Andresa Inijeste da napusti Barselonu posle više od dve decenije. Kako stoji u filmu, taj dan D bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je 9. april 2018. godine. Iako saigrači koji se prisećaju ne otkrivaju u kom trenutku se sledeći razgovor desio, ima onih koji znaju da je dan kasnije, 10. aprila, Barselona doživela debakl od Rome na Olimpiku (3:0) i ispala iz četvrtfinala Lige šampiona, iako je u prvom meču slavila sa 4:1.

U tom delu filma govore Đordi Alba, Đerar Pike, Lionel Mesi i Luis Suarez.

"Sećam se da sam igrao "Lugo" (Ne ljuti se čoveče) sa nekim prijateljima, kada me je Andres zvao da dođem u njegovu sobu, jer treba da porazgovaramo", priseća se Alba.



"Prolaziti svašta kroz glavu, o čemu sad razmišlja, kako se oseća i što nas zove",
dodaje Pike.



"Zvao je i mene i Lea i saopštio nam je svoju odluku o odlasku
", rekao je Luis Suarez, a isto je potvrdio i Mesi:



"Da, zvao nas je da dođemo do njegove sobe kako bi nam rekao da je trenutak da napusti Barsu",
ističe i Mesi.

Naravno, vest o odlasku saopštena je nekoliko dana kasnije, kada je Andres Inijesta zakazao i vanrednu konferenciju za medije, pre finala Kupa kralja i dok se Barsa još uvek borila za titulu u La Ligi.

Medijima je možda promaklo, pošto se u filmu to uopšte ne pominje, ali nama je zapalo za oko i proverili smo tačnost informacije - odluku o odlasku iz Barselone, Inijesta je saopštio u karantinu pred istorijski meč protiv Rome.

Ne znamo da li je ta Inijestina odluka uticala na najveće zvezde Barselone, Pikea, Albu, Mesija i Luisa Suareza da ih to omete, ali svakako da Andres sigurno ne bi uradio to da je znao šta ekipu sutradan čeka, i pored pobede od 4:1 na Kamp Nou...

Ako želite da se prisetite, Džeko u šestom minutu, pa De Rosi iz penala, i onda desetak minuta pre kraja, Manolas posle kornera za 3:0, u jednom od najlošijih mečeva Barselone u poslednjih nekoliko godina...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.