Dva zlata za Ruse

Izvor: RTS, 07.Mar.2012, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva zlata za Ruse

Prvog takmičarskog dana na prvenstvu Evrope u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom u Beogradu najviše uspeha imali su predstavnici Rusije, koji su osvojili dva zlatne medalje, dok je jedno zlato pripalo Ukrajini.

U finalnim borbama slobodnim stilom zlatom su se okitili ruski reprezentativci Alan Gogajev (66 kilograma) i Abdusalam Gadišov (96 kilograma) i Ukrajinka Ljudmila Banjuška u kategoriji do 48 kilograma.

Po tri srebrne medalje pripale su Rumuniji, Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Bugarskoj, a po jedna bronzana Turskoj, Belorusiji, Mađarskoj, Jermeniji, Nemačkoj i Rusiji.

Troje predstavnika Srbije, Marijan Gecin (66 kg), Marko Jovanović (96 kg) i Bojana Joličić (48 kg) nisu imali uspeha, tako da su eliminisani.

Rezultati finalnih borbi:

Muškarci, 66 kg: Alan Gogajev (Rusija) - Leonid Bazan (Bugarska) 4:1

Muškarci, 96 kg: Abdusalam Gadišov (Rusija) - Valerij Andricev (Ukrajina) 7:0

Žene, 48 kg: Ljudmila Banjuška (Ukrajina) - Estera Dobre (Rumunija) 6:5.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.