Izvor: MozzartSport.com, 21.Jan.2021, 22:24

Dva puta u 48 sati: Rafal Cedevita Olimpije, Budućnost ponovo na kolenima u Ljubljani

Jaka Blažič i drugovi pogodili čak 18 trojki

Košarkaši Cedevita Olimpije po drugi put u 48 sati savladali su Budućnost, ovoga puta u zaostalom meču petog kola ABA lige (95:84). Zmajčeki su imali još jedno sjajno šutersko veče, pogodili čak 18 šuteva za tri poena, pa Podgoričani nisu imali šansu. Prednost domaćina je u dvorani Stožice išla i do 25 poena, da bi gosti tek u finišu ublažili poraz. Bila je to deseta pobeda za sastav iz Ljubljane, isti učinak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << posle 13 odigranih mečeva imaju i Crnogorci.

Ekipa Petra Mijovića bolje je otvorila meč i prvi kvartal dobila 19:16. Držali su se Podgoričani do sredine druge četvrtine, da bi domaćin serijom 12:5 zatvorio prvo poluvreme i stigao do šest poena viška pred veliki odmor. Pogodio je šest trojki iz devet pokušaja u drugoj deonici, moglo se namirisati još jedno fantastično šutersko izdanje pulena Jurice Golemca.

Ako je druga četvrtina Cedevita Olimpije bila impresivna (26:17), šta tek reći za treću? Ljubljančani su ubacili 12 od 17 šuteva iz igre, za tri poena šutirali neverovatnih 8/12 (uz samo jedna promašaj za dva poena). Vodili su u jednom trenutku 22 poena razlike, da bi na poslednji odmor otišli sa viškom od 19 poena. Sve je ubrzo postalo jasno, kada su serijom 6:0 stigli i do plus 25 poena. Usledilo je opuštanje, koje su košarkaši Budućnosti iskoristili da upristoje poraz.

Blistao je Jaka Blažič. Bilo je ovo jedno od izdanja slovenačkog reprezentativca kad mu sve polazi za rukom. Ubacio je 28 poena, uz samo dva promašaja (5/7 za tri, 2/2 za dva i 9/9 sa linije za slobodna bacanja). Upisao je i dva skoka i jednu asistenciju, iznudio sedam faulova, za indeks 31. Odličan je bio i Džerod Džouns, bivši košarkaš Darušafake je ubacio 20 poena, uz pet skokova i dve asistencije, pratio ih je Kendrik Peri sa 17 poena i pet asistencija.

U poraženom sastavu istakao se Melvin Edžam sa 18 poena i šest skokova, pratili su ga Danilo Nikolić sa 14, Nikola Ivanović sa 13 i Džastin Kobs sa 12 poena (pet asistencija).

ABA LIGA - ZAOSTALI MEČ 5. KOLA

Četvrtak

Cedevita Olimpija - Budućnost 95:84

/Blažič 28 - Edžam 18/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.