Izvor: RTS, 09.Avg.2020, 01:03

Dva produžetka i 30 poena Nikole Jokića – Denver savladao Jutu

Ekipa Denvera zabeležila je važnu pobedu protiv Jute od 134:132, posle dva produžetka. Nikola Jokić zabeležio 30 poena i 11 skokova. Klipersi su slavili protiv Trejlblejzersa 122:117.
Fantastični utakmicu punu preokreta i uzbuđenja odigrali su Denver i Juta, a na kraju su Nagetsi slavili pobedu posle dva produžetka - 134:132. Denver je ubedljivo gubio, vratio se u život, dva puta ispuštao prednost, da bi na kraju stigao do zaslužene pobede. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Juta je bolje ušla u meč i posle prve četvrtine stekla 14 poena prednosti, koliko je razlika iznosila i na poluvremenu. Jokić je delovao nezainteresovano na terenu, o čemu svedoči da je za 24 minuta igre postigao svega četiri poena.
Sigurno je Majk Meloun u pauzi imao šta da kaže svojim igračima, koji su u nastavku zaigrali znatno angažovanije. Prednost Džeza se topila iz minuta u minut, da bi u samoj završnici Denver stigao i do prednosti od pet poena.
Jokić je počeo da pogađa, a odlično su ga pratili Majkl Porter i oporavljeni Džamal Marej.
Ipak, Juta je nekako stigla do produžetka.
Nagetsi su i u prvom produžetku imali prednost od šest poena, najviše zahvaljujući srpskom centru, ali je i Donovan Mičel imao šta da kaže.
Dva najbolja igrača na terenu, Jokić i Mičel, kao da su se međusobno takmičili ko će da postigne više poena, što je dovelo i do drugog produžetka – pogocima upravo Jokića.
Igrači obe ekipe polako su ostajali bez snage, a u takvoj situaciji bolje se snašao Denver, koji je odbio poslednji napad Jute i na kraju odneo zasluženu pobedu od 134:132.
Jokić je utakmice završio sa 30 poena, 11 skokova i 7 asistencija, dok su ga odlično pratili Majkl Porter i Džamal Marej sa po 23 poena.
U timu Jute najbolji je bio Donovan Mičel sa 35 poena, Rudi Gober dodao je 22.
Denver se tako učvrstio na trećem mestu na tabeli Zapada sa skorom od 46 pobeda i 24 poraza, dok je Juta peta na Zapadu sa 43 pobede i 27 poraza. 
Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Portland Tejlblejzerse u neizvesnoj utakmici rezultatom 122:117.
Klipersi su do pobede došli bez Kavaja Lenarda i Patrika Beverlija, dok je Pol Džordž bio na klupi u poslednjoj četvrtini.
Tragičar meča bio je Demijan Lilard koji je promašio dva slobodna bacanja kod rezultata 118:117 za tim iz El-eja, a zatim i trojku kojom bi mogao da izbori produžetak.
Pol Džordž je predvodio Kliperse sa 21 poenom, dok je u ekipi Portlanda Si Džej Mekalum ubacio 29. Lilard je postigao 22 poena, dok je Jusuf Nurkić bio nadomak tripl-dabl učinka sa 10 poena, 13 skokova i devet dodavanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LUDA utakmica, kad je teško - Jokić! (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Avg.2020

Juta vodila više od 40 minuta, Denver u samom finišu okrenuo, ali i prokockao ''plus šest'' za petnaestak sekundi. Odluka pala tek posle dva produžetka, gde su se Nagetsi opet ''kockali'', ali Nikola Jokić je po ko zna koji put bio najbolji kada je to najvažnije!..Još jedna veoma uzbudljiva borba...

Nastavak na Sportske.net...

Monstruozni tripl-dabl Dončića protiv najbolje ekipe NBA

Izvor: B92, 09.Avg.2020

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su posle produžetka Milvoki Bakse 136:132...Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao na ovom susretu i meč je ispratio sa klupe za rezervne igrače...Dalas i Milvoki priredili su nam sjajnu utakmicu, koja se činila da će otići u ruke Baksima s obzirom da...

Nastavak na B92...

Denver savladao Jutu - Jokić upisao 30 poena (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2020

Ekipa Denvera zabeležila je važnu pobedu protiv Jute od 134:132, posle dva produžetka. Nikola Jokić zabeležio 30 poena i 11 skokova. Klipersi su slavili protiv Trejlblejzersa 122:117...Fantastični utakmicu punu preokreta i uzbuđenja odigrali su Denver i Juta, a na kraju su Nagetsi slavili pobedu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.