Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2020, 11:38

Dva kandidata za titulu u Izraelu: Makabi zaboravio Ivića, Zeleni imaju pelcer! Veredov Beitar počinje bez trenera

Danas kreće šampionat Svete zemlje

Izrael se vraća u fudbalsku akciju. Nešto više od mesec i po dana posle završetka prolongirane minule sezone, Premijer liga Svete zemlje vraća se na scenu. Kandidata za lovorike je malo, očekuje se trka udvoje, mada ima onih koji vrebaju iz senke. Novi članovi najjačeg društva su Makabi Petah Tikva i Bnei Sahnin, koji su ekpresno izborili povratak među odabrane, ali ih bez dileme očekuje borba za osptanak.

Kampanju otvaraju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ašdod i Hapoel Kirjat Šmona, dve ekipe koje će želeti, za razliku od prošle sezone, da ovaj put izbegnu plej-aut borbe i pokušaju da utvrde svoju poziciju u gornjem domu. Kasnije će novajlija Bnei Sahnin pokušati da zabeleži uspešan povratak u najviši rang, kada će na Doha stadionu ugostiti Bnei Jehudu iz Tel Aviva. U poslednjoj utakmici ove večeri, Hapoel Kfar Saba će na Mošavi da dočeka Hapoel Tel Aviv. Dan kasnije, Hapoel Ber Ševu i Makabi Netanju očekuje dvoboj na Tedi stadionu. Crveni će pokušati da nastave sa pozitivnim zamahom posle prolaska u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Betar će se pokušati da se oporavi od šokantnog ispadanja sa međunarodne scene protiv Hapoel Haife. Hapoel Hadera će na stadionu Netanja da ugosti Makabi Haifu, koji zna da ne sme da posrne ako želi da bude deo trke za titulu. Poslednji susret je i centralni, a sastaju se aktuelni šampion Makabi iz Tel Aviva i Makabi Petah Tikva. Žuti će na sastanak doći puni elena, pošto su uspeli da napreduju kroz dve faze u kvalifikacijama za Ligu šampiona i želeće da i dalje demonstriraju superiornost u ligi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Čast Srbije brane Uroš Nikolić iz Makabi Tel Aviva, Zlatan Šehović iz Makabi Netanje, Ivan Cvetković iz Ašdoda i Matija Ljujić iz Bnei Jehude. Nikola Gulan nije više član Hapoel Haife, dok je trener Vladimir Ivić napustio kormilo prvaka i preuzeo engleski Votford.

Žuti iz Tel Aviva ponovo su prvi favoriti za osvajanje lige, treći put uzastopno. Grk Jorgos Donis (50) tek što je stigao, a već je učinio da navijači zaborave na odlazak Vladimira Ivića, koji je timu doneo dva pehara prvaka. Ono što je Donis promenio je bolji nastup u Evropi, gde je Ivić rano ispadao. Nekadašnji strateg APOEL-a i Panatinaikosa nalazi se u velikim cipelama, ali već je nagovestio da ga zanima samo veliki rezultat.

Klub je angažovao tri zanimljiva pojačanja u vidu Ben Haima iz praške Sparte, potom Dana Bitona iz Ludogoreca na pozajmicu, kao i Bena Bitona na zajam od Ber Ševe. Uprkos novim akvizicijama koje se očekuju, ništa manje od titule šampoiona bio bi neuspeh.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Prvi izazivač je Makabi iz Haife. Prošle sezone Zeleni su završili sa 14 bodova manje od rivala iz Tel Aviva, a pred novim stručnjakom na klupi Barakom Baharom (40) je postavljen visok cilj. Biće to veliki izazov u ​​njegovoj karijeri, a već je pokazao da ima znanje i pelcer, pošto je tri puta do pehara vodio Hapoel Ber Ševu. Klub iz Haife zadržao je okosnicu tima i tokom pauze se pojačao trojicom mladih i talentovanih domaćih igrača.

Među kandidate koji bi da skinu Žute sa trona ubraja se i Beitar. Mada, teško je sada i pomisliti da Lavovi iz prestonice mogu da pomrse račune favoritima. U sezonu kreću bez trenera, pošto je Roni Levi smenjen posle blamaže kluba i ispadanja iz 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope od albanske Teute. Nije tajna da je Beitar prošle godine imao problema u napadu, posebno na poziciji centralnog napadača. U velikoj meri je zbog toga i doveden Gleofilo Flijter Haselbajnk, koji je blistao u Arisu iz Limasola. Kapiten ekipe je Idan Vered, nekadašnji adut Crvene zvezde, a u defanzivi i dalje igra Tal Ben Haim, bivši štoper Čelsija i Mančester Sitija. Betar se još nije značajno poboljšao da bi bio ozbiljan takmac, bar ne ove godine. Sve iznad trećeg mesta biće vrtoglavi uspeh.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mesta u Evropi vrebaju Hapoel Ber Ševa i Hapoel Tel Aviv. Ber Ševa u sezonu ulazi sa Josijem Aboksisom (49) na klupi, kome će ovo da bued druga godina u klubu. Nije tajna da je Aboksis sanjao o klupi nacionalnog tima Izraela, ali na kraju od toga nije bilo ništa. Crveno-bele verovatno očekuje slabiji start, jer je tim napustilo sedam igrača, dok je za sada najzvučnije pojačanje Akolaste iz Sint Trojdena, koji je stigao za 500.000 evra. Prošlogodišnji osvajač Kupa nije u kalibru najboljih timova, uprkos relativno svežem imenu i sećanjima.

Hapoel Tel Aviv pokupio je na tržištu sedmoricu, mahom, iskusnih igrača, kako bi nadomestio odlaske. Prošle godine Crveni đavoli završili su petoplasirani, a sada se u klubu nadaju da će Nir Klinger (54), u svojoj drugoj godini u klubu da napravi iskorak. Ko bi verovao da će jedan od najvećih makabista u istoriji biti čovek koji čuva "Radnički".

Sećate se one priče oko naziva Makabi ili Hapoel? Imena su potekla od dva velika sportska društva koja su nastala još početkom cionizma, oslobodilačkog pokreta koji je predstavljao borbu Jevreja za samostalnost. Sportsko društvo Makabi nastalo je 1895. godine, a kasnije su mu se pridružile i druge jevrejske grupe iz čitave Evrope, dok je Hapoel osnovala Jevrejska radnička unija u Palestini 1926. godine, pa bi klubovi koji u Izraelu imaju ovo ime kod nas nosili naziv "Radnički". Čak je i jedan od nadimaka Hapoela iz Tel Aviva upravo Radnički.

IZRAEL 1 - 1. KOLO

Subota

18.00: (2,15) Ašdod (3,05) Hapoel Kirjat Šmona (3,50)

18.45: (2,80) Bnei Sahnin (3,00) Bnei Jehuda (2,55)

19.30: (3,00) Hapoel Kfar Saba (2,95) Hapoel Tel Aviv (2,45)

Nedelja

19.00: (1,85) Hapoel Ber Ševa (3,35) Makabi Netanja (4,10)

19.15: (3,10) Hapoel Haifa (3,10) Beitar Jerusalim (2,30)

19.30: (6,25) Hapoel Hadera (3,90) Makabi Haifa (1,50)

20.00: (1,35) Makabi Tel Aviv (4,50) Makabi Petah Tikva (8,50)

*** kvote su podložne promenama

TABELE IZ PRETHODNE SEZONE

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.