Dva derbija u Seriji A

Izvor: B92, 12.Apr.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva derbija u Seriji A



U Italiji su u okviru 33. kola igraju velika derbija. Ne tako davno, susret Juventusa i Milana (subota, 20:30h) bi sigurno značio borbu za titulu, ali ove godine su dometi te dve ekipe skromniji: mesto za iduće izdanje Lige sampiona. Dok je "Stara dama" veoma blizu osiguravanju 3. ili 4 mesta, "rosoneri" u finišu prvenstva više nemaju pravo na kikseve, te će i u Torinu morati na pobedu.

Na "San Siru" (nedelja, 20:30h) će Internacionale imati imperativ održavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prednosti na vrhu tabele ispred Rome, dok će "ljubičasti" iz Firence pokušati da opravdaju čast jedine italijanske ekipe koja se bori za evropski trofej. U polufinalu Kupa Uefa Fjorentina će igrati sa Rendžersom.

Veoma važna utakmica se igra u Udinama (nedelja, 15h) gde će još jedan pretendent na Ligu šampiona, Udineze, igrati sa ekipom Lućana Spaletija, koja je ove nedelje doživela još jedan neuspešan pohod na evropsku titulu. Roma zaostaje za Interom 4 boda. U prkasi je to zapravo pet bodova, zbog boljeg međusobnog skora koji je na strani "nerazura". "Vučica" mora da u preostalih šest kola ide bezuslovno na pobede, istovremeno se nadajući da će Inter, koga čeka i gradski derbi sa Milanom, prokockati zalihu.

Uvek zanimljiv duel predstavlja i sicilijanski derbi Palermo-Katanija (subota, 18h), dok ništa manje uzbudljivo neće biti ni u utakmicama koje označavaju početak raspleta na začelju, kao što su Empoli-Parma, Livorno-Kaljari ili Ređina-Sampdorija.

Ostali parovi Đenova-Torino, Napoli-Atalanta i Lacio-Sijena imaju karakter sudara ekipa iz sredine tabele.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.