Izvor: MozzartSport.com, 06.Nov.2020, 00:16

Dva autogola i dva klinca za maksimalni Arsenal: Boc Sulejmanija posle dva meseca (VIDEO)

Artetini rezervisti se dugo mučili sa Moldeom

Sve po planu. Tako ovih dana izgleda učinak Arsenala, mada ni u derbiju sa Mančesterom, ni u meču sa Moldeom nije blistao. Na Old Trafordu se to ne traži, pišu se bodovi. Osvojio ih je klub iz Londona i protiv Norvežana, s tim da su se posledice fizičkog i emotivnog pražnjenja primetile u utakmici trećeg kola Lige Evrope, koja bi Mikelu Arteti trebalo da otvori oči kako nema dovoljno širok kadar.

U odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na derbi sa Crvenim đavolima promenio je čak devetoricu igrača (!?), uloge startera opet su zavredeli samo golman Leno i Brazilac Vilijan, te bez obzira na zapis na semaforu (3:1) i tabeli (maksimalan učinak na polovini takmičenja) nije to bila ni izblizu uverljiva partija engleskog predstavnika.

Pre svega zbog činjenice da je Arsenal ka pobedi poguran – autoglovima! Da, da u množini. Jesu domaćini sve vreme pleli mrežu, „visili“ u i oko kaznenog prostora, da bi pogotke, umesto, njih postizali fudbaleri Moldea. Što može da se tumači i kao kvalitet ofanzivnog dela ekipe, naterao je rivala na grešku, ali ne dešavaju se često ovako nespretne reakcije kakve su ispoljili štoper Kristofer Haugen u nadoknadi prvog dela i rezervni vezista Šerif Sinjan u 62. minutu.

Na taj način gostima je slomljen moral, iako je bio veoma visok pošto su preko Martina Elingsena prvi udarac ka Lenovom golu pretvorili u iznenađujuće vođstvo. No, Arsenal je dovoljno kvalitetan da i sa poletarcima dobije ovaj meč. Nije to bilo „vau“ izdanje, mada će ga Bakajo Saka (2001) pamtiti po još jednoj asistenciji – šestoj u Ligi Evrope od početka prošle sezone – te dve godine stariji Džozef Vilok.

Do prvog slavlja u Grupi A došao je Jang Bojs. Posle preokreta Rome u Bernu, te remija sa Klužom u Rumunij, prvak Švajcarske je prema očekivanju dobio najslabiji tim u ovom društvu, sofijski CSKA – 3:0.

Jedan od vesnika pobede bio je Miralem Sulejmani. Nekadašnji reprezentativac Srbije praktično je prelomio meč sa Bugarima, tako što je u ranoj fazi – već od drugog minuta bilo je 1:0 – oduzeo loptu na sredini terena, odigrao na stranu za Žan Pjera Ensamea, Kamerunac mu je vratio, a Sulejmani bocnuo preko Brazilca Busata.

Ovo je Sulejmaniju bio prvi gol posle dva i po meseca za Mlade momke, koji se u skladu s nadimkom u ofanzivi oslanjaju na mladost, što je sa dva pogotka dokazao biser iz „klase 2001“ Feliks Mambimbi.

LIGA EVROPE, TREĆE KOLO

Grupa A

Roma - Kluž 5:0 (3:0)

/Mhitarjan 1, Ibanjez 24, Majoral 34, 84, Pedro 89/

Jang Bojs – CSKA Sofija 3:0 (3:0)

/Mambimbi 2, 32, Sulejmani 18/

Grupa B

Rapid Beč - Dandalk 4:3

/Ljubičić 33, Aras 79, Hofman 87, Demir 90+1 - Hoban 7, Mekmilan 81 penal, 90+6 penal/

Arsenal – Molde 4:1 (1:1)

/Haugen 45+1, Sinjan 62 ag, Pepe 69, Vilok 88 – Elingsen 22/

Grupa J

Ludogorec – Totenhem 1:3 (0:2)

/Kešeru 50 – Kejn 13, Moura 33, Lo Selso 62/

Antverpen – LASK 0:1 (0:0)

/Egeštajn 55/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.