Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2020, 23:00

Duško Tošić je slobodan igrač

Iskusni bek se zahvalio Kinezima

Duško Tošić, iskusni levi bek koji je od leta 2018. godine nosio dres Gvangžu R&F, napustio je kineski klub.

Fudbaler je odluku javno obelodanio i tom prilikom se zahvalio navijačima na podršci.

"Želeo bih da se zahvalim klubu Gvangžu R&F i kineskim navijačima koji su me podržavali tokom prethodnog perioda. Zaista sam veoma uživao i Gvangžu će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Tužan sam što napuštam >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ovu prelepu zemlju, ali sam istovremeno i srećan jer se radujem budućnosti i novim prilikama", napisao je Tošić uz fotografije iz Gvangžua.

Tošić je tokom jedne i po sezone u kineskom klubu odigrao 40 utakmica i postigao pet pogodaka uz jednu asistenciju. Tim koji sa klupe predvodi Đovani van Bronkhorst, Holanđanin koji je u januaru nasledio Dragana Stojkovića Piksija, prošlu seezonu je završio na 11. poziciji.

Defanzivac ponikao u OFK Beogradu, u dosadašnjoj bogatoj karijeri je branio boje Sošoa, Verdera, Portsmuta, Kvins Park Rendžersa, Crvene zvezde, Betisa, Genčlerbirligija, Bešiktaša i Gvangžua. Dres Crvene zvezde Tošić je nosio od 2010. do 2012. godine i u tom periodu okitio se Kupom Srbije osvojenim u sezoni 2011/12.

Iskusni bek, tokom pauze u kineskom prvenstvu početkom godine trenirao je u Ljutice Bogdana, kad je rasplamsao maštu zvezdaša, ali se ispostavilo da se radi samo o gostoprimstvu Tošićevog bivšeg kluba koji mu je olakšao održavanje forme u periodu bez takmičarskih izazova.

Informacija da je bivši reprezentativac Srbije slobodan u pronalasku nove sredine predstavljala je povod navijačima Bešiktaša za lavinu poruka sa željom Tošiću da se vati u klub čije je boje branio pre odlaska u Kinu, od 2015. do 2108. godine i u tom periodu osvojio dve titule prvaka Turske.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.