Dušan Tadić uz rame LEGENDAMA: Krojf, Litmanen, pa ON!

Izvor: Mondo, 10.Avg.2019, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Tadić uz rame LEGENDAMA: Krojf, Litmanen, pa ON!

Kapiten Ajaksa ušao u istoriju holandskog fudbala!

Foto: Guliver/ Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Dušan Tadić je vođa Ajaksa, jedan od najboljih evropskih veznih igrača, a od ovog vikenda i član zaista probranog društva.

S obzirom na to da je u ubedljivoj pobedi Ajaksa protiv Emena kod kuće (5:0) srpski "čarobnjak" postigao gol iz penala, ostvario je niz pogodaka koji će ostati upamćen.

Tim pogotkom, Tadić je postao tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << treći fudbaler holandske lige koji je postigao gol na 11. uzastopnih utakmica na domaćem terenu.

Pre njega to su uspeli slavni Holanđanin Johan Krojf 1967. godine (13. mečeva u nizu) i legendarni Finac Jari Litmanen 1994. godine (12. mečeva u nizu).

Podsetimo, Tadić je stigao u Ajaks prošlog leta i do sada je postigao čak 40 golova u 60 nastupa za "kopljanike" iz Amsterdama.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.