Dušan Mijić novi predsednik Vojvodine (FOTO)

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Mijić novi predsednik Vojvodine (FOTO)

Nekadašnji fudbaler novosadskog kluba preuzeo je rukovođenje Vošom. Bio je jedini kandidat na skupštini.

/Izveštava: Milutin Vujičić/

Smirivanje tla na "Karađorđu" počelo je izborom novog predsednika.

Glasovima 36 od 37 prisutnih članova klupske skupštine, na mesto prvog čoveka upravnog odbora izabran je Dušan Mijić, nekadašnji fudbaler Vojvodine, član druge šampionske generacije kluba.

Na istoj sednici jednoglasno je usvojena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ostavka prethodnog sastava upravnog odbora, a delegati su aplauzom pozdravili Mijićev izbor.

"Dugujem vam veliku zahvalnost što ste me izabrali. Igrao sam devet godina, bio sam kapiten, reprezentativac. Prošao sam sve u fudbalu, oprobaću se na novoj dužnosti u teškoj situaciji i probaću da ugasimo požar i da spasimo Vojvodinu", rekao je Mijić.

Sednici Skupštine FK Vojvodine prisustvovao je i Vojislav Gajić, doskorašnji predsednik, koji se prošle nedelje takođe povukao.

"Ne smemo se zavaravati lažnim obećanjima. Uložiću sve za spas voljenog kluba. Nikada se nisam predavao bez borbe neću ni sada. Ne dozvolimo da nestane ono što postoji 100 godina", dodao je on i rekao da će kompletan sastav upravnog odbora biti određen u najskorijem roku.

Prema rečima novog predsednika, u Upravni odbor Vojvodine biće uvršteni i Zoran Stojković i Srđan Kuprešak. Generalni sekretar kluba Božidar Beronja takođe je razrešen, a ostavku na mesto u nadzornom odboru podneo je Nenad Miljuš, pošto član skupštine ne može da bude na toj funkciji.

Takođe, članovi Nadzornog odbora FK Vojvodine su Dragoslav Vuković, Stefan Miljaković i Marko Petrović.

Mijić je delegatima rekao da je u utorak bio u klubu i da je video da je račun u blokadi od 96 miliona dinara. Objasnio je da neće postavljati rokove do kada će taj problem biti rešen.

Uz to, novi čelnik Voše govorio je i o izboru novog trenera, s obzirom na to da je i Nenad Lalatović podneo ostavku.

"Imamo nekoliko kandidata, a odlučićemo do početka priprema. Ne želim da postavljam rokove", ponovio je Mijić.

BIOGRAFIJA

Dušan Mijić rođen je u Banjaluci 1965. godine. Najveći deo profesionalne karijere proveo je u Vojvodini, za koju je igrao na poziciji desnog beka od 1982. do 1991. godine, kada je otišao u Espanjol. Potom je igrao i za španski Palamos i grčku Kavalu, u kojoj je 1996. završio karijeru.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi 1998. godine u mlađim kategorijama Vojvodine, u kojima je radio u dva navrata. Vodio je i FK Veternik i jermenski Ararat, na čijoj je klupi sedeo i prošle godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VOJVODINA IMA NOVOG PREDSEDNIKA: Dušan Mijić preuzeo ‘lale’, odluka o treneru do početka priprema

Izvor: HotSport.rs, 21.Dec.2016

Vojvodina je danas dobila novog predsednika na Skupštini na kojoj je kapiten druge šampionske generacije Vojvodine iz 1989. godine Dušan Mijić bio jedini kandidat.. . Posle dosta peripetija, odlaska Vojislava Gajića i Zorana Šćepanovića, pa i preuzimanja kluba od strane navijača, Fudbalski klub...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.