Durent i Kari razbili šampione

Izvor: MVP.rs, 02.Jun.2017, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Durent i Kari razbili šampione

Voriorsi su dominirali u prvoj utakmici.

Prethodne noći je počelo veliko finale NBA lige. Malo je reći da prva utakmica između Golden Stejta i Klivlenda nije ispunila očekivanja. Voriorsi su dominirali tokom većeg dela meča, sredinom druge deonice su dosegli dvocifrenu razliku i na kraju sasvim zasluženo slavili rezultatom 113:91. Razliku na ovom susretu su napravile izbuljene lopte. Kavsi su ih imali čak 20, a Voriorsi samo četiri.

Najbolji igrač susreta bio >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << je Kevin Durent, koji je upisao 38 poena (14/26FG, 7/8FT), osam skokova i osam asistencija za 37 minuta igre. Pratio ga je Stefan Kari sa 28 poena (11/22FG), 10 asistencija, šest uhvaćenih i tri ukradene lopte. Drejmond Grin je bio nadomak dabl-dabl učinka sa devet poena i 11 uhvaćenih lopti, uz šut iz igre 3/12. Klej Tompson nije imao svoje veče. Bek Voriorsa je zabeležio šest poena, četiri asistencije i tri skoka, a iz igre je ubacio samo tri od 16 šuteva na koš.

Kavse je, kao i obično, predvodio Lebron Džejms sa 28 poena (9/20FG, 8/12FT), 15 skokova i osam asistencija, ali i osam izgubljenih lopti. Pratio ga je Kajri Irving sa 24 poena (10/22FG, 1/1FT), dok je Kevin Lav završio sa dabl-dabl učinkom. Krilni centar je zabeležio 15 poena (4/13FG, 4/4FT) i 21 skok. Mađutim, ostatak tima je ubacio samo 24 poena.

Drugi meč finalne serije na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od dva sata posle ponoći.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.