Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2020, 23:46

Durant, Harden, Irving i Ibaka?! Proradile stare veze, Netsi se ne šale

Uprava Bruklina ima velike planove za ovu sezonu

Spekulacije o gotovo senzacionalnom odlasku Džejmsa Harden iz Hjustona ne prestaju da zasipaju naslovne strane praktično svih relevantnih izvora informacija u Sjedinjenim Američkim Državama i ova priča mogla bi ubrzo da dobije svoj rasplet u formi konačne odluke Brade - odlazi ili ostaje.

Dok u Hjustonu strepe, na Istočnoj obali nestrpljivo čekaju informacije pouzdanih insajdera i spremaju veliko slavlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Jer, Bruklin bi naredne sezone mogao da izgleda top! I ne samo zbog mogućeg dolaska franšiznog igrača Hjustona, već i zbog toga što se uz triling koji bi činili Kevin Durant, Kajri Irving i potencijalno Džejms Harden priprema teren za dolazak još jednog velikog pojačanja. U pitanju je Serž Ibaka!

Španski reprezentativac je slobodan igrač i od 20. novembra moći će da pregovara s kim god želi pošto mu je istekao ugovor s Torontom i nikakva ograničenja ga ne sputavaju u daljem izboru kluba. Sledeća destinacija mogao bi upravo da bude Bruklin koji je potegao vezu preko Kevina Duranta kako bi namio Ibaku da izabere Netse. Ibaka je imao veliku ulogu u Torontovom šampionskom pohodu pre godinu i po dana. Odlukom Nika Nursa poziciju krilnog centra zamenio je ulogom čiste petice, a tokom poslednje dve sezone beležio je 15 poena i osam skokova za 27 minuta na parketu.

Prisustvo svojevremeno trostrukog uzastopnog člana najbolje defanzivne petorke (2012-2014) i dvostrukog lidera u kategoriji blokera (2012, 2013) uz asove poput Duranta, Irvinga i Hardena učinilo bi Netse ne samo jednim od kandidata za vrh Istoka, već i legitimnog takmaca za šampionski prsten! Osim toga, on je igrač šampionskog kalibra i to je već dokazao svojim igrama u Reptorsima, a u Bruklinu bio potencijalno mogao da obnovi lepu saradnju iz nekih drugih vremena u Oklahomi.

Dok bi Ibakin transfer trebalo da bude jednostavan posao, sa Hardenom će biti dosta problema. Iako jedan od najuticajnijih novinara u SAD Šams Čaranija tvrdi da je Harden već rekao ljudima iz Hjustona da želi da bude kandidat za titulu na nekom drugom mestu, uprava Raketa zasad odbija da uopšte pomisli na trejd.

Kako za naredne dve sezone treba da inkasira 41.254.920 i 44.310.840 dolara, plus još 47.366.760 dolara na ime opcije za takmičarsku 2022/23, Bruklin mora da otvori ogroman prostor u seleri kepu da bi izneo i njegova primanja na ona koja čekaju Duranta i Irvinga, a potom i Ibaku koja će svakako biti značajno manja, ali opet ne i nezanemarljiva.

Bruklin izgleda već pokušava da napravi neki red pošto je Adrijan Vojnarovski tokom dana objavio da Detroit šalje solidnog defanzivca Brusa Brauna u Bruklin za Džanana Musu i pika druge runde s drafta sledeće godine koji su dobili od Toronta.

Čekamo da vidimo šta će biti sa Hardenom i Ibakom, odnosno da li nas čeka blokbaster ili lažna uzbuna...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.