Dupli tripl-dabl Džejmsa i Bola, pobede Hjustona i Orlanda

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupli tripl-dabl Džejmsa i Bola, pobede Hjustona i Orlanda

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Šarlot Hornetse 128:100 u noći između subote i nedelje uz odlične partije Lebrona Džejmsa i Lonza Bola.

Hjuston Roketsi su uspeli da trijumfuju nad Memfis Grizlisima 105:97, dok su Evan Furnije i Nikola Vučević vodili Orlando do pobede nad Jutom Džez 96:89.

Odlično veče su u pobedi Lejkersa imali Lonzo Bol i Lebron Džejms, koji su napravili ono što se retko viđa – obojica su imali tripl-dabl.

Džejms >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bio najbolji strelac svoje ekipe sa 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija, dok je Bol imao 16 poena i po deset skokova i asistencija, a čak sedmorica "Jezeraša" su imali dvocifren košgeterski učinak.

U timu Šarlota je Kemba Voker neočekivano imao četiri poena uz šut 2/13 pa su Monk i Bridžis sa 19, odnosno 17 poena bili u prvom planu.

Ovo je ujedno tek drugi put da je neko od dvojice Lejkersa istovremeno uspeo da ostvari tripl-dabl pošto je to prethodno pošlo za rukom samo još Karimu Abdul-Džabaru i Medžiku Džonsonu pre 36 godina.

Tim iz Los Anđelesa je igrao brzo, Džejms je bio nezaustavljiv u prodorima. Šarlot je već do kraja prve četvrtine zaostajao deset poena, posle čega je u trećoj ta prednost potpuno izmakla kontroli jer su je Lejkersi dobili 40:17. Do kraja nije bilo velikog preokreta i LA je slavio.

Roketsi koji ove sezone posrću, sada su uspeli da pobede Grizlije uz 32 poena Džejmsa Hardena i 26 poena Klinta Kapele.

Krisa Pola šut nije hteo, pa se fokusirao na asistencije i imao ih deset, dok je Harden radio sve na parketu i upisao novi tripl-dabl sa 10 asistencija i 12 skokova pored već spomenutog broja poena.

Uprkos skraćenoj rotaciji u kojoj nije bilo Krisa, Karter-Vilijamsa, Hartenštajna i Klarka, "Rakete" su izašle na kraj sa Majkom Konlijem i Markom Gasolom.

Prvi je imao 22, drugi 17 poena za Memfis. Hjuston je sve vreme bio u prednosti koja je pred kraj prvog poluvremena iznosila i komotnih dvadesetak razlike, 61:40. Grizlisi su kasnije uspeli samo da ublaže poraz.

Iako nije briljirao u šutu, Nikola Vučević je još jednom odigrao dobru partiju protiv defanzivno dobre Jute. On je ubacio 15 poena i dominirao u skokovima sa 19. Poenterski su efikasniji od njega bili Evan Furnije sa 24 i Terens Ros sa 19 poena.

Donovan Mičel je postigao 24 poena za Jutu, a Derik Fejvors 21. Juta je vodila na poluvremenu, a onda u nastavku poenima Rubija prebacila dvocifrenu granicu pri rezultatu 46:35.

U tvrdom meču na malo poena, to bi obično bilo dovoljan kapital, ali su Furnije, Vučević, Ros i Simons napravili seriju i vratili neizvesnost, da bi Aron Gordon trojkom za 51:50 podigao celu klupu na noge. Orlando je nakon toga uspeo da bolje odigra u završnici i upiše pobedu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.