Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2020, 18:46

Dupli trijumf Petre Vlhove u Leviju

Savršen vikend za Slovakinju

U finskom Leviju, koji je druga stanica Svetskog kupa za skijašice, dominirala je Slovakinja Petra Vlhova u tehničkim disciplinama. Vlhova je bila najbolja u oba slaloma vožena ovog vikenda, a drugog dana slavila je ukupnim vremenom 1:49.05.

Posle nešto više od mesec dana i trka u veleslalomu, u austrijskom Zeldenu, nastavio se Svetski kup u alpskom skijanju. U Laponiji su na stazi u Leviju u dva dana vožene dve trke ženskog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << slaloma, a neprikosnovena je bila Petra Vlhova. Ljubitelje zimskih sportova obradovao je povratak Mikaele Šifrin na stazu, koja se prvog dana popela na postolje, ali nije uspela da parira Vlhovoj. Amerikanka je zbog povrede propustila start sezone u Zeldenu.

Austrijanka Katarina Linzberger može biti zadovoljna nastupima u Leviju pošto je u obe slalomske trke završila kao trećeplasirana i učvrstila se na visokoj četvrtoj poziciji u poretku discipline. Drugog dana na podijumu se uz Vlhovu i mladu Linzberger na podijumu našla Švajcarkinja Mišel Gizin, koja je bila prvoplasirana nakon prve vožnje, ali je na kraju, ipak, zaostajala 31 stotinku za slovačkom skijašicom.

Drugog dana u Leviju najboljih deset kompletirale su Holdener, Šifrin, Grič, Trupe, Sen-Žermen, Kurtoni i Dubovska.

U poretku slaloma vodi Petra Vlhova sa osvojenih maksimalnih 200 bodova. Mikaela Šifrin i Mišel Gizin na deobi su druge pozicije sa 125 bodova, a četvrtoplasirana je Linzberger sa 120. U generalnom poretku Svetskog kupa nema mnogo promena u odnosu na slalom. Petra Vlhova je lider sa 260 bodova, prati je Mišel Gizin, koja je sakupila 175, a na trećoj poziciji je Šifrinova sa 125 bodova.

Naredna stanica Svetskog kupa je austrijski Leh. Trke paralel slaloma voziće se 26. i 27. novembra u večernjem terminu (17.45, odnosno 17.50).

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.