Dupla kruna Vukova

Izvor: Sportski Žurnal, 23.Jul.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupla kruna Vukova

Budimpešta Vulvs – Vukovi Beograd 33:34 (3:7, 21:12, 0:7, 9:8)
Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, Vukovi su, posle osvajanja domaćeg Srbijanboula prošlog vikenda, osvojili i drugi ovosezonski trofej. Pobedom nad imenjacima iz Budimpešte na njihovom Margit ajlandu, došli su do četvtog trofeja u Ligi Centralne Evrope (CEFL), od sedam sezona, koliko ovo takmičenje traje.

Domaćini, predvođeni Vasilom Jordanom, stigli su do osetne prednosti 24:13. Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << je u prvom poluvremenu sekundari bio na ivici očaja, zbog sjajne igre Jordana, korenerbek Vukova Luka Strahinović je već u prvom napadu pasom presekao pas sjajnom Ukrajincu, poljuljao mu samopouzdanje i učinio ga mnogo manje ubojitim u nastavku meča.
Već u sledećem napadu, Vukovi su ponovo došli u vođstvo. Mirot je pronašao ispred end zone do tada neprimetnog Brendona Mekdauela, koji je panterskim skokom uneo loptu u najbranjeniju teritoriju domaćina. Usledilo je hladnokrvno poentiranje Plamenca za dva poena i 34:27.
Ključni detalj dogodio se u pretposlednjem napadu Vulvsa, koji su završili tačdaunom i prišli samo na jedan poen. Umesto šuta, odlučili su se da pretvore za dva poena i pobede, ali se Jordan okliznuo. Bio je to i poslednji pokušaj Mađara, jer su Vukovi do kraja meča rutinski odneli pobedu.
Kretanje rezultata:
0:7 Mirot pas ka Toniju Stabsu 65 jardi, Milan Matović PAT
3:7 Andras Štorc fild gol 23 jarde
10:7 Vasil Jordan pas 15 jardi ka Kristijanu Pirošu, Štorc uspešan PAT
10:13 Mirot pas ka Bratislavu Bošnjaku 15 jardi
17:13 Jordan pas 17 jardi ka Pirošu, Štolc uspešan PAT
24:13 Jordan pas ka Čanadu Kiraljiju 10 jardi, Štorc uspešan PAT
24:19 Mirot pas ka Pavlu Plamencu 15 jardi, neuspešan PAT
24:26 Mirot pas ka Brendonu Mekdauelu 2 jarda, Matović PAT
27:26 Štolc 25 jardi fild gol
27:34 Mirot pas ka Bošnjaku 45 jardi, Pavle Plamenac pretvaranje za 2
33:34 Obi Megavu trčanje 3 jarde.
Viniju Mirotu dva priznanja
Dva individualna priznanja, za najboljeg ofanzivca sezone i MVP meča, otišlo je u ruke Vukova. Kvoterbek Vukova Vini Mirot, koji je i u ovom meču sjajno predvodio svoj tim sa 283 bačenih jardi i pet tačdauna, proglašen je za najboljeg ofanzivnog igrača Lige Centralne Evrope.
Među Vukovima su se u hvatanju istakli Pavle Plamenac (119 jardi, tačdaun) i Bratislav Bošnjak (93 jarde, 2 tačdauna), dok je Brendon Mekdauel istrčao 93 jarde.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.