Izvor: MozzartSport.com, 10.Jul.2020, 10:09

Duop Rit stiže u Zvezdu

Dnevni list Danas navodi da sa njim dolaze iz Aleksa Radanov i Aleksa Uskoković

Rekao je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović u analizi prošle sezone da je njegova ekipa imala možda i veći broj stranaca no što je trebalo, te da će uprava kluba u narednoj pokušati da selektira tim sa što više srpskih igrača. Bar na početku prelaznog roka fokus je ipak na strancima, a jednog od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Zvezda će izvući i iz sopstvenih redova. Naime, prema informacijama dnevnog lista Danas sva je prilika da će 24-godišnji Duop Rit umesto za FMP sledeće sezone igrati u Zvezdinom crveno-belom dresu.

Isti list podseća da 211 centimetara visoki momak rođen u Južnom Sudanu – sada državljanin Australije – može da pokrije pozicije četiri i pet, da je defanzivno upotrebljiv, atletski odličan sa visokim odrazom i vrlo koretknim šutem za tri poena (43,4 odsto u Jadranskoj ligi).

Pride, procena je da može samo da bude još bolji, jer ovo mu je bila prva profesionalna sezona pošto je prethodno igrao u Americi, na Univerzitetima Li Koledž i LSU.

Podsetimo, Zvezda je do sada dovela i Lendrija Noka, Džordana Lojda, Korija Voldena i Lengstona Hola, dok je i prema Danasovim saznanjima – vest je prvi objavio B92 – u planu i dolazak Meta Dženinga, beka koji je prošle nedelje raskinuo ugovor sa Baskonijom.

Očekuje se, nastavlja dalje autor teksta, da u tim iz FMP-a stignu i plejmejker Aleksa Uskoković, te bek šuter Aleksa Radanov.

A od ranije su tu Branko Lazić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Majl Odžo, Boriša Simanić (mada je još nejasno da li će biti tu i naredne sezone)...

Kako završava Danas, novi šef struke Saša Obradović imao je i mogućnost da u Zvezdu vrati Nemanju Dangubića, te da iz Mege dovede još nekoliko talentovanih igrača poput Luke Ašćerića, ali je za sada odbacio tu ideju.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Trio FMP uskoro u Zvezdi? (video)

Izvor: Sportske.net, 10.Jul.2020

Čeka se dolazak još najmanje trojice novajlija...Crvena zvezda je do sada angažovala četvoricu novih košarkaša, na Mali Kalemegdan su stigli Lendri Noko, Džordan Lojd, Kori Volden i Lengston Hol...Prema pisanju dnevnog lista Danas, njima će se pridružiti još trojica iz FMP-a...U pitanju su...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.