Duljaj: Nema više malih i velikih

Izvor: B92, 25.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duljaj: "Nema više malih i velikih"



Reprezentativci Srbije Igor Duljaj, Nemanja Vidić i Boško Janković izjavili su za B92 posle žreba u Durbanu, koji je našu reprezentaciju smestio u grupu 7 zajedno sa Francuskom, Rumunijom, Litvanijom, Austrijom i Farskim Ostrvima, da našu ekipu čeka težak posao, ali i da Srbija može do SP u Južnoj Africi.

Nakon izvlačenja grupa povremeni kapiten reprezentacije Igor Duljaj izjavio je za B92 da naša selekcija ima šanse da se nađe na prvenstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali samo pod uslovom da se pobede već dobijeni mečevi sa „manjim" selekcijama.

„Izuzetno teška grupa. Dobili smo Francusku koja je velika fudbalska sila, a iza njih su Rumuni koji su se plasirali na Evropsko prvenstvo. Ipak, realno gledajući mislim da imamo šanse da se plasiramo na to prvenstvo, ali da bi to uradili mi moramo da naučimo da igramo protiv manjih reprezentacija. Upravo smo zbog tih „manjih" reprezentacija i izgubili šanse da se plasiramo na Euro 2008. godine. Pokazali smo da možemo da igramo sa velikim silama, dok su nam „rak rana" bile ove manje ekipe. Najvažnij3e je da se dobro pripremimo i da dobro prostudiramo protivnike", prve su impresije fudbalera Šahtjora.

Duljaj dodaje da za Srbiju više nema „malih" i „velikih" utakmica.

„Mi smo sad u takvoj situaciji da više nema malih i velikih utakmica za nas. Obzirom na ono što nas očekuje, za nas će svaka utakmica biti velika, bez obzira na ime protivnika. Već smo propustili jedno veliko takmičenje, i mislim da bi bila tragedija kada bi propustili i Svetsko prvenstvo", rekao je Duljaj.

Defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić u izjavi za B92, takođe izdvaja Francusku kao glavnog favorita za prolaz na SP:

"Svi znaju šta Francuzi znače u evropskom i svetskom fudbalu. Imaju vrhunske igrače i najveći su favoriti u našoj grupi. Rumuni su se plasirali na Evropsko prvenstvo, što govori da su izuzetno kvalitetna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca. Sa druge strane, mislim da mi imamo dobru ekipu. Ove godine smo podmladili tim, možda smo ponovo rizikovali da ne odemo na EP, ali verujem da su svi mladi igrači sazreli u prethodnom kvalifikacionom ciklusu i da ćemo biti mnogo jači u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da ćemo se plasirati na Mundijal", rekao je Vidić za B92.

Vezni fudbaler Palerma Boško Janković kaže za B92 da očekuje da će se Srbija boriti sa Rumunijom za drugu poziciju u grupi.

"Sve zavisi od nas. Posle Francuske, koja je favorit, najozbiljniji kandidati za drugo mesto smo Rumuni i mi. Ne treba potceniti Austriju, koja ima dobru ekipu, kao ni Litvaniju, sa kojom smo se namučili u kvalifikacijama za SP 2006. godine. Jedina ekipa kojoj ne bi dao nikakve šanse je selekcija Farskih Ostrva. Neće nam biti ni malo lako. Mislim da nismo imali sreće u ovom žrebu, ali, ponavljam, sve će zavisiti od nas", izjavio je Janković za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.