Duling pet, Alen tri meča kazne

Izvor: B92, 16.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duling pet, Alen tri meča kazne



Bek Orlando Medžika Kijon Duling suspendovan je pet utakmica bez plate dok je najbolji igrač Sijetla Rej Alen dobio tri, zbog tuče na utakmici prošle srede.

Duling i Alen izbačeni su iz igre u drugoj četvrtini u utakmici koju je Sijetl dobio sa 113-104. Duling je u jednom momentu potrčao ka Alenu i oborio ga na parket. Alen se pridigao i sapleo Dulinga, koji je pao u prve redove publike.

Nijh dvojica su se kratko koškala, a televizija je pustila usporeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimak na kome se vidi da je Duling dodatno udario Alena. Na kraju ih je razdvojio igrač Orlanda Stejsi Ogmon.

"U potpunosti se slažem sa tom odlukom", izjavio je trener Sijetla Bob Hil. "Smatrao sam da je Alen možda prestrogo kažnjen i da bi bilo drugačije da uling nije završio u publici, ali jeste, pa moramo da se pomirimo sa situacijom", dodao je Hil.

U prolazu ka svlačionicama Duling je potrčao ka Alenu i vikao na njega, ali su ih zvaničnici oba tima i policija ipak držali na odstojanju.

Celoj stvari predhodio je udarac laktom u skoku, koji je Alen dobio od Dulinga, ali mu je vratio nešto kasnije, što je iniciralo sukob dvojice igrača.

Zvaničnici NBA su izjavili da je Duling dobio kaznu zbog tuče i namere da se razračuna sa igračem SIjetla i van terena a posle isključenja iz igre.

Oba igrača počela su da odrađuju svoje kazne u utakmicama odigranim u petak, u kojima su njihovi timovi doživeli poraze.

Prošlu sezonu Duling je proveo u Majamiju, pa se povodom incidenta oglasio i Pet Rajli, sadašnji trener "Hita".

"Nisam stekao utisak da je incidentan. On je veoma borben i voli da se nadmeće, ali sam iznenađen da je sebi dozvolio ovo", rekao je Rajli.

Na treningu u petak, koji je ekipa Olanda imala u Portlandu, Duling je izjavio da je pogrešio, naročito zbog incidenta posle napuštanja terena.

"Zaslužio sam to, kraj priče", kratko je izjavio Duling.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.